Ειδικός φρουρός και υπαστυνόμος μέλη εγκληματικής οργάνωσης

1.3.2016

Ένας ειδικός φρουρός και ένας υπαστυνόμος ήταν μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθραία ποτά και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας και η οποία εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις Ελληνες (ηλικίας 46, 50 και 65 ετών) καθώς και ειδικός φρουρός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών. Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος, που καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Παράλληλα, ο ίδιος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία γίνονταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

Οσον αφορά στον 65χρονο, προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντα ειδικού φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών. Επίσης, προέκυψε και εμπλοκή υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον ειδικό φρουρό, ενώ πριν από ένα χρόνο, περίπου και ενώ εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.

Σε έρευνα στην οικία και τα οχήματα του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Τέσσερις σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 18 πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν υγρό αγνώστου συστάσεως, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθώς και μία ατζέντα με σημειώσεις, που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και παραλήπτες αυτών και δελτίο ταυτότητας του 46χρονου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια.

Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι τέσσερις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, που δεν έφεραν τις σχετικές ενδείξεις για το νόμιμο της εισαγωγής και διάθεσής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στο όχημα του 31χρονου ειδικού φρουρού, βρέθηκε και κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού.

madata.gr