Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στα Λιμάνια

22.10.2015

 

 Εικοσιτετράωρη απεργία κηρύσσουν  οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις  την ίδια στιγμή που φορείς του Πειραιά αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ μετά την προσφυγή που είχαν καταθέσει κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και συζητήθηκε στις 6 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή είχε κατατεθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, το Επαγγελματικό και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και ενδέχεται η απόφαση να εκδοθεί αυτή ή το αργότερο την άλλη εβδομάδα.

 

Για σήμερα 22 Οκτωβρίου έχει αποφασιστεί 24ωρη πανλιμενική απεργία με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι του Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας. Στη πορεία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Πειραιά. Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των λιμενεργατών είχε συμμετάσχει πριν από περίπου 10 ημέρες στην κινητοποίηση του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

 

Επίσης για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έχει αποφασιστεί σύγκληση ευρείας σύσκεψης φορέων για συνέχιση του αγώνα τους ενώ παράλληλα στη Γενική Συνέλευση της ΟΜΥΛΕ είχε ληφθεί απόφαση και για «δυναμικές παρεμβάσεις σε όλες τις ενέργειες προώθησης της πώλησης των Λιμανιών της Κυβέρνησης, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΔΣ των Οργανισμών».