ΕΚΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Γύρω στις 20:00 σήμερα Δευτέρα, άγνωστοι που επέβαιναν σε όχημα επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο και η επίθεση έγινε πιθανόν με καλάσνικοφ. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος, αν και εκτιμάται ότι ήταν οι αστυνομικοί που φυλάσσουν τα γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη

Ακούστηκαν 4-5 πυροβολισμοί και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 4 κάλυκες που εξετάζονται. Ακόμη αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.

Φυσικά η περιοχή είναι αποκλεισμένοι.

Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν περίπου 30 άτομα σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη.

Επί τόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Ασφάλειας για να διευκρινίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Γεννηματά: Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη,

«Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος. «Σχεδόν κάθε Παρασκευή έχουμε επεισόδια. Πριν από λίγους μήνες τραυαμτίστηκε ένας φρουρός. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό. Είναι απαράδεκτο αυτό το φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει. Εμείς δεν πρόκυπτει να αφήσουμε τα γραφεία μας».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η κ. Γεννηματά τόνισε ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων.

in.gr