ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείνει η Εθνική Τράπεζα στη Σκάλα Ωρωπού

Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σκάλα Ωρωπού, μέσα στον Νοέμβριο, με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΑΠΟΨΗ ΤΩΡΑ».

Τελικά ο Ωρωπός φαίνεται ότι θα χάσει και το υποκατάστημα της Εθνικής μετά την απώλεια της ALPHA BANK και θα μείνει με ένα μόνο υποκατάστημα τράπεζας, αυτό της ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα, το οποίο εξυπηρετεί και την Ερέτρια, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στον εμπορικό κόσμο αλλά και στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι ο Δήμος Ωρωπού υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο και οι πολίτες είναι πλέον υποχρεωμένοι να μετακινούνται είτε στα πλησιέστερα υποκαταστήματα του Σχηματαρίου, είτε του Αγίου Στεφάνου, κάτι που σημαίνει ταλαιπωρία, ιδιαίτερα για τους υπερήλικες, χάσιμο χρόνου και κόστος μετακινήσεων.

Να σημειώσουμε ότι πριν από ενάμισι χρόνο το υποκατάστημα ήταν πάλι έτοιμο να κλείσει, μετά από απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης της Εθνικής τράπεζας, αλλά οι προσπάθειες του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, την άμεση αντίδραση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Ωρωπού είχαν αποτρέψει την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Μετά τις εκλογές  Εθνικές και Αυτοδιοιηκητικές, το θέμα επανήλθε και όπως όλα δείχνουν εντός του Νοεμβρίου επίκειται το κλείσιμο του καταστήματος. Είναι αναγκαίο και αυτή τη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού, οι Βουλευτές της περιοχής και οι πολίτες να αντιδράσουν δυναμικά προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια οδυνηρή απόφαση που θα στοιχίσει οικονομικά σε μια τουριστική περιοχή που προσπαθεί να αναπτυχθεί.