Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

 

 

Από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

 

Μία θαυμάσια αλλά και συγκινητική εκδήλωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Ωρωπού (Δ.ΕΠ.ΙΣ.), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου 2015, στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, με τη χορηγία της ΚΕΔΩ.

 

 

Η Μητέρα είναι είναι ένα πρόσωπο ιερό , σπουδαίο που δεν είναι άλλο από τον άνθρωπο που έδωσε ζωή σε όλους μας.
Ο ρόλος της είναι πολλαπλός και δύσκολος, συμπαραστάτης , οδηγητής ,σύμβουλος, ελπίδα και παρηγοριά.
Στην αφανή ηρωίδα της μητρότητας έχει καθιερωθεί η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα της Εορτής της σαν φόρος τιμής και ένδειξη ευγνωμοσύνης της ανθρωπότητας στο έργο της και την αποστολή της. Είναι η αναγνώριση των θυσιών και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πιο αγαπημένο και πιο σεβαστό πλάσμα τη ”Μητέρα”.

 

 

Με ένα τρυφερό διάλογο ”αγέννητου παιδιού ” με τη μάνα του άρχισε η εκδήλωση το οποίο έγραψε η κα Αθηνά Δαλιάνη μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ.
Η κα Αθηνά Παπαδοπούλου παιδίατρος -παιδοαλλεργιολόγος παρουσίασε εμπεριστατωμένα και παραστατικά τις καθημερινές σχέσεις παιδιών και μητέρας .
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η κα Καρύδη Ιουλία εκθέτοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα της ως μητέρας με παιδί με ειδικές ανάγκες καθώς και η εισαγωγή που έκανε η κα Γράβαλου-Χατζηιωάννου Χριστίνα Προϊσταμένη του Ειδικού Σχολείου Χαλκουτσίου.

 

 

Για τη ”μητέρα της καρδιάς” που υιοθετεί ένα παιδί και το μεγαλώνει καλύτερα από τη φυσική του μάνα ευαισθητοποίησε με ένα θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο ”Ολια μια ψυχούλα” από το ομώνυμο διήγημα του Άντον Τσέχωφ η κα Μαρίνα Αντωνάτου, ενώ με ένα ποίημα του Βερίτη απηύθυναν ένα ευχαριστώ παιδία του Λυκείου Καλάμου, στη ”Μητέρα”.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τη βράβευση της κας Στεφανουδάκη Ντίνας με τα περισσότερα παιδιά, 12 στον αριθμό, στο Δήμο Ωρωπού για να τιμηθούν στο πρόσωπό της όλες οι μητέρες του κόσμου. Λόγω ασθενείας της, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και το παρέλαβε το 6ο κατά σειρά παιδί της ο Χριστόδουλος.

Στις μητέρες που παρακολούθησαν την εκδήλωση προσφέρθηκαν τιμητικός έπαινος και γαρύφαλλα και για όλους υπήρχε ένα κέρασμα το οποίο επιμελήθηκε με πολύ αγάπη, η κα Σουλτάνα Μαμμή, ως εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ω.

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι πατήρ Νικόλαος και πατήρ Τίμων. Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κ. Μ. Τόλιας με την σύζυγό του, Η Δημοτική Σύμβουλος κα Αλεξανδράτου Ανδριάνα & Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, η κα Χιουρέα Ράνια, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών ” η Μεγαλόνησος” κος Γιαννουλάκης ενώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο ”Ασωπός” εκπροσώπησε η κα Μελισσινού Λίτσα.

 

 

Από τα μέλη της ΔΕΠΙΣ εκτός από την Πρόεδρο Ελένη Βαρνάβα -Καραγιάννη που είχε το συντονισμό και την παρουσίαση συμμετείχαν οι κες: η Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Διαμάντω , η Γραμματέας Σαμαρά Αμαλία, το μέλος Κωτσοπούλου- Γαρμπή Εμμανουέλα αλλά και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων, το μέλος Νάνου Αμαλία αλλά και υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα καθώς και η Βάθη Αθηνά.
Ευχαριστούμε θερμά, ακόμη μία φορά, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού(Κ.Ε.Δ.Ω) που στέκει πάντα αρωγός στις εκδηλώσεις της ΔΕΠΙΣ ,όπως και τον Δήμαρχό μας κ. Θωμά Δ. Ρούσση.

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Γιορτή της μητέρας

Γιορτή της μητέρας