Εκδήλωση με θέμα: “Η κληρονομιά των μνημονίων και οι ανοιχτοί λογαριασμοί”

ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού σας καλεί στις π. Φυλακές Ωρωπού
το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 στις 7μμ

στην Εκδήλωση με θέμα:
“Η κληρονομιά των μνημονίων και οι ανοιχτοί λογαριασμοί”
 
Συζήτηση με τους:
*Λεωνίδας Βατικιώτης
Οικονομολόγος- δημοσιογράφος
Δημήτρης Τσίτκανος
εκ μέρους της Πανελλαδικής
ΑνεξάρτητηςΤαξικήςΕργατικής
Κίνησης
προβολή του ντοκιμαντέρ “ΔΥΣΤΟΠΙΑ”
η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΩΡΩΠΟΥ η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ & η ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τη ΔΥΣΤΟΠΙΑ που ζούμε σήμερα στα χρόνια του σύγχρονου καπιταλισμού.
…Με την επίσημη ολοκλήρωση του τρίτου μνημονιακού “προγράμματος σωτηρίας” πληθαίνουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και οι υπαινιγμοί για κατάργηση πρόσφατα ψηφισμένων νόμων-λαιμητόμων για τις συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα.
Πληθαίνουν όμως και οι αγωνίες του κόσμου της εργασίας, θα σταματήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Τι θα γίνει με την εργασιακή ζούγκλα και τη φορο-αφαίμαξη; Τι θα απομείνει τελικά από τη δημόσια περιουσία; Πόσο ακόμα θα διαρκέσει η “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” που καρατομεί στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα; Μέχρι πού θα φτάσει η εκχώρηση εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας;
Τη διάταξη του πολιτικού συστήματος, την επίδραση στον πολιτισμό, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Διερευνάται ακόμη η εμπειρία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που “εξήλθαν” των μνημονίων νωρίτερα και συχνά προβάλλονται ως επιτυχημένα παραδείγματα.Ταυτόχρονα, διατυπώνονται και προτάσεις για την επόμενη μέρα.
Με τη βαθιά πεποίθηση ότι οι ριζικές λύσεις προϋποθέτουν την επανάκαμψη ενός Μαχητικού Λαϊκού Κινήματος, αναζητούνται οι όροι ώστε το τέλος των μνημονίων να ισοδυναμεί με το τέλος της λιτότητας και της χρεοκρατίας.