Εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ωρωπού, κ. Θωμά Ρούσση

 6.11.2015

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) στη Helexpo. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο μέχρι σήμερα απολογισμός του προγράμματος «Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ για το σύνολο των δράσεων του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) μίλησε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Δημάρχων, οι οποίοι έχουν ήδη εντάξει τους Δήμους αρμοδιότητας τους στο ΕΔΔΥΠΠΥ, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος περιέγραψε τις δράσεις της νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού, και τόνισε την τεράστια σημασία της πρόληψης σε θέματα υγείας. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ωρωπού διαβεβαίωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει υπό την σκέπη της όλους εκείνους τους Δημότες, οι οποίοι στις μέρες μας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στο τόσο σημαντικό θέμα της υγείας.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου, Γενικού Διευθυντή του ΕΔΔΥΠΠΥ, και του ακτινοδιαγνώστη  κ. Γιώργου Κορμά, Επιστημονικού Υπεύθυνου των ΚΕΠ Υγείας, ο οποίος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές σχολεία του Δήμου μας, πραγματοποιώντας ομιλίες με θέμα τοn σχολικό εκφοβισμό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού και γιατρός, κ. Σπύρος Καυκόπουλος ο οποίος συντονίζει τη λειτουργία και τις δράσεις του ΚΕ.Π. Υγείας Ωρωπού.

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού

ΡΟΥΣΣΗΣ ΚΕΠ

ΡΟΥΣΣΗΣ ΚΕΠ