Εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη Μάχη της Πύλας

Την Κυριακή 30 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στον Αυλώνα Αττικής (Κακοσάλεσι) στην τοποθεσία Πύλα η εκδήλωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη Μάχη της Πύλας.

Εκεί όπου βρίσκεται και το μνημείο της μάχης, δεκάδες σύντροφοι και φίλοι, κάτοικοι των γύρω περιοχών όλων των ηλικιών, «περήφανα και με σεβασμό υποκλίθηκαν» στα κατορθώματα του λαϊκού στρατού, του ΕΛΑΣ, ενάντια στο φασίστα κατακτητή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη ομιλία του Δημήτρη Στεφανή, στελέχους της ΚΝΕ, με το χρονικό της Μάχης της Πύλας, αναφορά στο διοικητή του ΙΙ/34 τάγματος καπετάν Κρόνο (Κώστας Αντωνόπουλος) και σύντομη αναφορά στην προσφορά και τη θυσία της περιοχής Αττικοβοιωτίας στον αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ αλλά και μετέπειτα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θεοδόσης Μπενάτος, στέλεχος του ΚΚΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σύγχρονα διδάγματα που απορρέουν από τις μάχες που έδωσε το λαϊκό κίνημα και το Κόμμα μας στο παρελθόν. Ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας είναι μπροστά σε νέες περιπέτειες και δέχεται σκληρή επίθεση στα δικαιώματά του.

Η συνέχεια δόθηκε με αντάρτικα τραγούδια, με συνθήματα και με την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν της μάχης και της θυσίας από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκε το «πένθιμο εμβατήριο» προς τιμήν του νεκρού αντάρτη του ΕΛΑΣ στη μάχη, Μανώλη Καραμπέτσου από την Καισαριανή, αλλά και προς τιμήν όλων όσοι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους και παρέμειναν αλύγιστοι και αταλάντευτοι ως το τέλος στη μάχη, στη φυλακή, στην εξορία, στην παράνομη δουλειά.

ΠΥΛΑ 2016

ΠΥΛΑ 2016

ΠΥΛΑ 2016