Εκεί που η δημαγωγία περισσεύει

του Ανδρέα Κάτσενου

Μετά τη θεομηνία στη Μάνδρα σειρά των βαρύγδουπων δηλώσεων και των περίφημων «θα» σε μια χώρα όπου περισσεύει η υποκρισία.

Τριάντα χιλιόμετρα από την Αθήνα, δεκαέξι, μέχρι στιγμής, συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από την εγκληματική διαχρονική αμέλεια και τις πελατειακές σχέσεις εκείνων που καθόριζαν και καθορίζουν τις τύχες μας. Των πολιτικών.

Μέσε σε αυτό τον ορυμαγδό της υποκρισίας υπήρξε ένας εισαγγελικός λειτουργός που τόλμησε να διατάξει προανάκριση για την αναζήτηση παντός υπευθύνου για αυτή την καταστροφή στη Δυτική Αττική. Έχω την απορία να δω μέχρι που θα πάει αυτή η εισαγγελική έρευνα. Για την ακρίβεια μέχρι που θα την αφήσουν να φτάσει.

Ξαφνικά εμφανίστηκε και η ακριβοθώρητη Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ενδεδυμένη κάτι από Μέριλ Στρίπ, να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για να μην μπει η ίδια στο κάδρο της καταστροφής.

Να θυμίσω ότι η κα Δούρου επί τρία χρόνια είναι Περιφερειάρχης Αττικής. Άρα κατά τεκμήριο φέρει ευθύνη για την καταστροφή. Το βαθμό θα τον αναζητήσει η εισαγγελική έρευνα.

Επίσης να θυμίσω τι έλεγε προεκλογικά για τις καταστροφές η κα Δούρου, πριν από τρία και πλέον χρόνια, όταν, διακαώς, επιθυμούσε να εκλεγεί στη θέση της Περιφερειάρχη. Το ερώτημα είναι τι πραγματικά έπραξε αυτά τα τρία χρόνια της θητείας της για να μην ζήσουμε αυτά που ζήσαμε. Το διεθνές ρεζιλίκι.

Σήμερα έρχεται να ζητήσει ευθύνες από το κόμμα της και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και να ζητήσει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για την προστασία της Αττικής, ώστε «να μην γίνει θεσμός κάθε καλοκαίρι να καιγόμαστε και το χειμώνα να πνιγόμαστε». Να ληφθούν μέτρα, μη κοστοβόρα που θα μας τα κόψουν και οι εταίροι, όπως είπε και η κα Δούρου. Γιατί πράγματι είναι καλύτερα να γκρεμίσουμε τα αυθαίρετα παρά να ξαναπνιγεί η Δυτική Αττική. Αυτό είναι εύκολο και δημαγωγικό να το λες. Το δύσκολο είναι να το πράξεις. Γιατί αυτούς που ξεσπιτώνεις πρέπει και κάπου να τους στεγάσεις. Με ποια χρήματα; Από ποιους πόρους; Ποιο θα είναι το κόστος;

Το ερώτημα όμως παραμένει. Εάν η εισαγγελική έρευνα καταδείξει ότι η κα Δούρου φέρει πολιτικές ευθύνες γιατί δεν έπραξε τα δέοντα για να θωρακίσει μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές τι θα πράξει; Θα αναλάβει τις ευθύνες της; Θα παραιτηθεί; Ίδωμεν!!!