Εκκενώθηκε το Ελληνικό-Σε Θήβα και  Οινόφυτα οι πρόσφυγες

Στη Θήβα, τα Οινόφυτα μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες που επί μήνες βρίσκονταν στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού το οποίο η Ελληνική Αστυνομία από το πρωί επιχειρεί να εκκενώσει.

Από τις 5 περίπου τοι πρωί, δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραταχθεί έξω από τις τρεις δομές στο Ελληνικό, ενώ είχαν αποκλείσει και την είσοδο στο χώρο. Η μεταφορά των προσφύγων έγινε με εννέα πούλμαν  μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία. Οι πρόσφυγες άρχισαν να επιβιβάζονται γύρω στις 8:30 το πρωί.

Τέσσερα λεωφορεία με124 άτομα οικογένειες που βρίσκονταν στον χώρο αφίξεων και τους μετέφεραν στη Θήβα. Από την άλλη 44 μεμονωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για καταγραφή, ενώ άλλοι 60 επίσης μεταφέρθηκαν κι αυτοί  στη Θήβα, όπου ο ΔΟΜ έχει συνεργεία καταγραφής.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η επιβίβαση των προσφύγων και μεταναστών από το γήπεδο του μπέιζμπολ. Συγκεκριμένα, επιβιβάστηκαν 108 άτομα σε τρία πούλμαν για  τη Θήβα.

Την ίδια ώρα τα πράγματα των προσφύγων μεταφέρονται με φορτηγό μεταφορικής εταιρείας.

Προτεραιότητα δόθηκε στις οικογένειες, οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με το νούμερο του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάποιοι μπορεί να μεταφερθούν και σε δομή της Μαλακάσας.

Μεταφέρθηκαν σε Θήβα, Δερβένι και Οινόφυτα

Οι  οικογένειες που διέμεναν  στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου (υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα) μεταφέρθηκαν  στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα (πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου), ενώ τα μεμονωμένα άτομα (περίπου 150)  μοιράστηκαν  σε διάφορες δομές (Θήβα, Δερβένι, Οινόφυτα) αφού πρώτα μεταφερθούν για εξακρίβωση στοιχείων στο τμήμα αλλοδαπών. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τους μεμονωμένους πρόσφυγες περίπου 60 θα μεταφερθούν στη Θήβα, 50 στα Οινόφυτα και 50 στο Δερβένι.