Εκκλησιαστική πανήγυρις στο Παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου στον Κάμπο Ωρωπού

11.7.2016

Αγρυπνία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στον Κάμπο Ωρωπού, τελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής στη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευθυμίας και παράλληλα επταετές μνημόσυνο για την Κοίμηση του Γέροντος Δανιήλ Γούβαλη.

Στο Ιερό παρεκκλήσιο μεταφέρθηκαν την Παρασκευή, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Λείψανα του Αγίου Γερασίμου του Μεγαλομάρτυρος, Αγνώστων Αγίων Μαρτύρων Σαββαϊτών, Τμήμα Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος, Τμήμα του Τιμίου Ξύλου και Τίμιος Λίθος από το Γολγοθά, που θα παραμείνουν έως την Τετάρτη 13 Ιουλίου για ευλογία των πιστών.

Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου, το οποίο είναι ένα από τα πρώτα που αφιερώθηκαν στη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκαν πέρσι από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς-Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου. Εκεί φυλάσσεται κομμάτι από το ράσο του Οσίου Παϊσίου, που δόθηκε ως ευλογία από την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ξύλινη εικονίτσα την οποία πρόσφερε ο Άγιος ως ευλογία στα πνευματικά παιδιά του, η οποία δόθηκε από πνευματικό του παιδί και μοναχό του Αγίου όρους.

Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα, εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ευθυμίας θα τελεσθεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την αυριανή εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας-Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ακολούθως θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ενώ την Τρίτη το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ

ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ