ΕΚΠΟΙΖΩ: Ένας στους τρεις οφειλέτες δεν θα μπορέσει να κρατήσει το σπίτι του

4.11.2015

Δραματικές είναι οι προβλέψεις της ΕΚΠΟΙΖΩ για το μέλλον χιλιάδων κατοικιών των οποίων οι ιδιοκτήτες τους είναι υπερχρεωμένοι  στις τράπεζες, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δεν τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ένας στους τρεις οφειλέτες δε θα μπορεί να κρατήσει το σπίτι του εάν τελικά τεθεί ως όριο στις οφειλές το ποσό των 200.000 ευρώ, ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΕΚΠΟΙΖΩ στην διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ μετέφεραν τις ανησυχίες των υπερχρεωμένων καταναλωτών και εξέθεσαν τις απόψεις της Ένωσης.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν από τον κ. Δραγασάκη τόσο για τις θέσεις της κυβέρνησης, αναφορικά με την διάσωση της κύριας κατοικίας και τη γενικότερη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι η πρώτη κατοικία είναι διασφαλισμένη μέχρι το τέλος του χρόνου από πλειστηριασμούς αλλά όλοι φοβούνται τι θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου κι αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παράταση της ισχύος απαγόρευσης του.

Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου ενάμιση εκατομμύριο δανειολήπτες βρίσκονται σε δυσχερή θέση εκ των οποίων 150 χιλιάδες έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη.