Εκτακτο: Αλλαγή έδρας για τον τελικό του Κυπέλλου ζητά ο ΠΑΟΚ! -Δεν θέλει ΟΑΚΑ

Ζήτημα αλλαγής έδρας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος έθεσε ο ΠΑΟΚ στην εν εξελίξει σύσκεψη για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα με την ΑΕΚ, όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Οι Θεσσαλονικείς θεωρούν πως από τη στιγμή που ο αγώνας οδεύει ολοταχώς για να γίνει χωρίς κόσμο, για θέματα ασφαλείας, δεν υπάρχει λόγος να διεξαχθεί στην έδρα που χρησιμοποιεί η μία ομάδα.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η προκήρυξη του θεσμού αναφέρει ρητά πως ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ, ενώ συν τοις άλλοις πρόκειται και για το μοναδικό γήπεδο στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί VAR, κάτι που θα λειτουργήσει «πιλοτικά» (χωρίς να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα) στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό την Κυριακή.

Η πλευρά της «Ένωσης» αντέδρασε αναφέροντας τι τονίζεται ξεκάθαρα στην προκήρυξη για την έδρα του τελικού, ενώ επισημάνθηκε πως εφόσον ο ΠΑΟΚ, όπως και η ΑΕΚ, θέλουν χρήση VAR στον τελικό, αυτό δεν μπορεί να γίνει σε άλλο γήπεδο πλην του ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, η «Ένωση» επανάλαβε στη σύσκεψη ότι θέλει ο τελικός να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με κόσμο, και οκτώ θύρες ανοικτές για κάθε ομάδα. Κάτι που αποτελούσε ουσιαστικά τον αρχικό περσινό σχεδιασμό για τον τελικό του Κυπέλλου.

Παρόντες από πλευράς ΕΠΟ στη σύσκεψη είναι οι κ. Δέδες, Γαβριηλίδης και Ψαρόπουλος, καθώς και ο υπερσύμβουλος FIFA και UEFA, Πετρ Φούσεκ. Την ΑΕΚ εκπροσωπεί η Αγγελική Αρκάδη (ο Μηνάς Λυσσάνδρου ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορεί να είναι παρών), ενώ τον ΠΑΟΚ οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος, Ηλίας Γεροντίδης και Παναγιώτης Πλιάτσικας. Φυσικά υπάρχει παρουσία εκπροσώπων της εισαγγελίας και της ΕΛ.ΑΣ.

Το παράδοξο είναι πως, παρά την παρουσία τόσων φορέων στη σύσκεψη, η απόφαση ανήκει στον Γιώργο Βασιλειάδη και ο υφυπουργός αναμένεται έως τη Δευτέρα να ανακοινώσει πως ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο.

 

Πηγή: iefimerida.gr