ΕΚΤΑΚΤΟ: Βόμβα μεγατόνων στο ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη διώχνει τον Βενιζέλο

Άνω κάτω στο ΚΙΝΑΛ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά βάζει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός της, τον πρώην Δήμαρχο Αθηνών κ Γιώργο Καμίνη,  οδηγώντας στην πόρτα της εξόδου ,τον πρώην Πρόεδρο του Κινήματος τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν υπολογίζεται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σε δήλωση-απάντηση.

Σε αυτήν, την οποία έκανε λίγο μετά τη συνάντησή του με την κυρία Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει σαφείς αιχμές, λέγοντας ότι «εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι αντιλαμβάνεται (σ.σ.: η κυρία Γεννηματά) πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της», ενώ κατηγορεί την αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής ότι εφαρμόζει ένα σχέδιο «που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», και γι’ αυτόν τον λόγο «δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία».

Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου
«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντησή μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρότασή της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

 

Πηγή: iefimerida.gr