ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις σε Δήμο Ωρωπού-Ανατολική Στερεά-Βορειοανατολική Αττική-Εύβοια

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 06 Ιουνίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπεται από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ειδικότερα για την Αττική, καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 06-06-2022).  Στην Αττική τα ισχυρότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα βόρεια του νομού Στην πρόγνωση περιλαμβάνεται η επικράτεια του Δήμου Ωρωπού. Ο προγνωστικός Δείκτης Επικινδυνότητας του Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI)  είναι στο επίπεδο 2. Για την Τρίτη και την Τετάρτη η πιθανότητα φαινομένων είναι μικρότερη.

Για το λόγους αυτούς ειδοποιούνται οι αγρότες για προστασία των καλλιεργιών τους και οι πολίτες να είναι προσεκτικοί στις υπαίθριες δραστηριότητες τους και στις μετακινήσεις τους. Πιο αναλυτικά:

https://www.civilprotection.gr/…/files/gscp20220606.pdf