ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη φωτιά μαίνεται τώρα στον Αυλώνα-Νέες εξελίξεις και εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς

Ώρα: 15.30μ.μ.

Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Αγίας τριάδας στον Αυλώνα. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις τρεις σε δασολειβαδική έκταση.

Επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Ομάδας Εθελοντών  της Μ.Α.Κ.Ι, δυνάμεις του στρατού  και κάτοικοι.

Ώρα: 17.30 μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την Αγία Τριάδα και αναπτύχθηκε σε τρία μέτωπα. Η φωτιά κινείται προς Οινόφυτα λόγω του ισχυρού ανέμου.  Κατοικίες μέχρι στιγμής στον Αυλώνα δεν κινδυνεύουν.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι Αντιδήμαρχοι Αυλώνα κ. Χρ. Σιδέρης και Καπανδριτίου κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών κ. Γιώργος Λιθαδιώτης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Τζεβελέκος και της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού κ. Μιχάλης Χασιώτης.

 

Ώρα: 19.30 μ.μ.

Η φωτιά έχει περιοριστεί στην πλαγιά του βουνού στην περιοχή Λογγοστάρι, κοντά στην Ιερά Μονή Στουδίου στον Αυλώνα.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να κρατήσουν το μέτωπο της φωτιάς στην πλαγιά του βουνού, ώστε να μην επεκταθεί στην χαράδρα, καθώς πιο κάτω βρίσκεται το ΚΕΤΘ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι έντασης μέχρι καιι 8 μποφόρ, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρήσουν.

Ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αχιλλέας Τζουβάρας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα επιχειρούν όλο το βράδυ, ούτως ώστε να μην επιτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης και διάνοιξης  αντιπυρικής ζώνης υπήρξε ο τραυματισμός ενός πυροσβέστη.

Ώρα: 21.30 Μ.Μ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτή την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς, στο ίδιο σημείο, αλλά σε πευκόφυτη περιοχή. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή. Οι άνεμοι πνέουν έντασης 7-8 μποφόρ, που δυσχεραίνουν την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η φωτιά τελικά αντιμετωπίστηκε με όλες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Εθελοντών και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και αργά το βράδυ επιτεύχθηκε η κατάσβεση της. Παρόντες σε όλη την επιχείρηση ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Χρήστος Σιδέρης και ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών κ. Γιώργος Λιθαδιώτης, που με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής κατάφεραν να συντονίσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.