ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Θ. Ρούσσης πέτυχε την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Αφιδνών των μόνιμων κατοίκων και δημοτών του Ωρωπού

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, για την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων και δημοτών του Ωρωπού από τα διόδια των Αφιδνών.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης μιλώντας, σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, στο Καπανδρίτι, σε εκδήλωση για τα διόδια, που διοργάνωσε το πολιτικό του γραφείο, ανακοίνωσε ότι: Από την προσεχή Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού θα έχουν ελεύθερη διέλευση από τα μετωπικά διόδια των Αφιδνών.

Να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση αυτή του υπουργού δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Ο όρος για την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων και δημοτών του Ωρωπού έχει μπει στη σύμβαση του κράτους με τους παραχωρισιούχους για την κατασκευή της Ε 65.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της παρούσας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση, ο οποίος, εδώ και μήνες, κατέβαλε συντονισμένες προσπάθειες και με μεθοδικότητα κατόρθωσε να πετύχει αυτό που φαίνονταν ακατόρθωτο με τη Νέα Οδό. Να μην πληρώνουν διέλευση οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι Ωρωπού.

Ο κ. Ρούσσης λοιδορήθηκε από την Αντιπολίτευση ότι, δήθεν, ξεπούλησε τον αγώνα κατά των διοδίων.  Απέδειξε όμως ότι  αγωνίστηκε  σκληρά για να πετύχει το ακατόρθωτο. Να σπάσει τον κλοιό και τα δεσμά του Ωρωπού από τα  διόδια  Αφιδνών.  Οι κάτοικοι και οι δημότες του Ωρωπού να μην πληρώνουν, ούτε ένα ευρώ, μέχρι το 2022 τουλάχιστον όπου υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να ισχύει το μέτρο της χιλιομετροχρέωσης. Αν και αυτό είναι διαπραγματεύσιμο.

Βεβαίως, το μόνο σίγουρο είναι, ως είθισται, ότι  η Αντιπολίτευση θα συνεχίσει να καταβάλλεται κατά του Δημάρχου Ωρωπού. Να λέει το δικό της αφήγημα. Δυστυχώς, ούτε τώρα θα γίνει πιστευτή. Κάθε της προσπάθεια θα πέσει στο κενό  γιατί η αλήθεια είναι πιο δυνατή.

Σε κάθε περίπτωση είναι  μια απόφαση που ανακουφίζει οικονομικά  τους κατοίκους του Ωρωπού, οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι από οκτώ σταθμούς διοδίων και καθημερινά αναγκάζονταν να  πληρώνουν  ακριβά για την μετακίνησή τους  στην εργασία τους. Ουσιαστικά  ζούσαν σαν  ελεύθεροι πολιορκιμένοι.

Ήταν μια  δίκαιη απόφαση για τους δημότες και τους κατοίκους του Ωρωπού, οι οποίοι στη κυριολεξία μαρτυρούσαν για να μεταβούν στις δουλειές τους. Έτσι  οι περισσότεροι αναγκάζονταν να  καταφύγουν  στη λύση της παράπλευρης οδού η οποία, εκτός από μεγάλες καθυστερήσεις, τις ώρες αιχμής, εγκυμονούσε και οδικούς κινδύνους λόγω κακής κατάστασης του οδοστρώματος, της στενότητάς του και της έλλειψης φωτισμού, αλλά  και της διέλευσης βαρέου τύπου οχημάτων.

Η διαδικασία για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των Αφιδνών