ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραμένουν στην εργασία τους τέσσερις συμβασιούχοι του Δήμου Ωρωπού μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

 

Εκδικάστηκαν, σήμερα, το πρωί, στα δικαστήρια της Ευέλπιδων τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχαν καταθέσει για την παραμονή  στην εργασία τους, ακόμα τέσσερις συμβασιούχοι-παρατασιούχοι του Δήμου Ωρωπού, που εργάζονται με συνεχόμενες συμβάσεις για πάνω από τρία χρόνια στον τομέα της καθαριότητας.

Οι τέσσερις αυτοί εργαζόμενοι έχουν μείνει μετέωροι με τον νόμο Σκουρλέτη, ο οποίος τους απολύει και δίνουν σκληρό δικαστικό αγώνα για να παραμείνουν στην εργασία τους.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσε, από πλευράς του Δήμου Ωρωπού, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, ο οποίος και κατέθεσε ότι οι εργαζόμενοι είναι, απολύτως, απαραίτητοι για να λειτουργήσει ομαλά ο τομέας καθαριότητας,  τουλάχιστον, έως την κατάρτιση των τελικών πινάκων του διαγωνισμού 3Κ.

Επίσης, το παρών έδωσε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Χασιώτης, οποίος κατέθεσε από την πλευρά των συμβασιούχων-παρατασιούχων. Τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι είναι, απολύτως, απαραίτητοι καθώς ο Δήμος Ωρωπού είναι ο μεγαλύτερος δήμος στην Ελλάδα με τεράστιες ανάγκες στο τομέα της καθαριότητας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», κάτι που το υποστήριξε παραθέτοντας την τελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση σχετικά με την τύχη των εργαζόμενων αναμένεται εντός είκοσι ημερών και ως τότε θα παραμείνουν στην εργασία τους.

Θυμίζουμε ότι, ήδη, το δικαστήριο έχει απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα 33 συμβασιούχων-παρατασιούχων, οι οποίοι έχουν διακόψει την εργασία τους.