ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στο Λαγονήσι, κοντά σε σπίτια -Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Φωτιά ξέσπασε στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης. Η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια και δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοικιών της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο δήμος Σαρωνικού, μέσω Facebook, ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από το Grand Resort Lagonissi, στο 40ό χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνιου, λόγω της φωτιάς.

Κόσμος παρακολουθεί τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαγονήσι
Στο μεταξύ, από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από τη Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μελά.

Βίντεο από τη φωτιά στο Λαγονήσι

Σημειώνεται επίσης ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο σημείο έδωσε εντολή εκκένωσης κατοικιών που απειλούνταν άμεσα από τη φωτιά.

Posted by Nikos Tsavaris on Friday, September 13, 2019

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην πλησιάσει σε αυτές.

Φωτιά Στο Λαγονήσι. Πηγαίνει προς την μεριά του ξενοδοχείου

Posted by Epaminondas Tzanetos on Friday, September 13, 2019

Στα βίντεο αποκαλύπτεται η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με τις φλόγες.

Posted by Nikos Tsavaris on Friday, September 13, 2019

Την ίδια ώρα, η φωτιά που έκαιγε σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση στον Πλατανιά Χανιών τέθηκε υπό έλεγχο. Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, δίνοντας μάχη με τις φλόγες, την ώρα που οι άνεμοι ήταν δυνατοί. Από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν σπίτια.

 

Πηγή: iefimerida.gr