Εκτός δημοτικών εκλογών η παράταξη του Δημήτρη Βελτανιώτη ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-Οι πρώτες αντιδράσεις

Σοκ προκάλεσε στο Δήμο Ωρωπού η γνωστοποίηση  της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία δεν επικυρώθηκε η συμμετοχή του συνδυασμού «Ενωτική Πορεία» του Δημήτρη Βελτανιώτη, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στις 8 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Ενώ όλα έδειχναν ότι στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών θα μετείχαν πέντε ψηφοδέλτια, μετά την προσχώρηση του Κώστα Λίτσα στο συνδυασμό του Δημήτρη Κιούση «Προοπτική για τον Ωρωπό» και την μη συμμετοχή του συνδυασμού Ενωτική πορεία του Δημήτρη Βελτανιώτη, οι μονομάχοι ουσιαστικά έμειναν δύο. Ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης με τον συνδυασμό «Συνεργασία Ευθύνης» και του Δημήτρη Κιούση «Προοπτική για τον Ωρωπό». Φυσικά μετέχει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον Νίκο Γκοντζιά.

Η απόφαση αναφέρει «Ωστόσο δεν ανακηρύσσεται ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», καθώς η δήλωσή του δεν υπεβλήθη εμπρόθεσμα μέσω της ηλεκτρονικής πύλης υποψηφιοτήτων μέχρι την 23:59 της 31ης Αυγούστου 2023 (άρθρο 15 παρ.11 του ν.480/2021). Επιπλέον, η από 5.9.2023 αίτηση του Δημητρίου Βελτανιώτη, η οποία κατατέθηκε  αυθημερόν στο  Πρωτοδικείο Αθηνών και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου7329/05.09.2023, με την οποία ζητά να γίνει δεκτή η υποβολή δήλωσης του εν  λόγω συνδυασμού, σε έγχαρτη, μορφή, τυγχάνει απορριπτέα, διότι δεν  αποδείχτηκε το ανυπέρβλητο του κωλύματος υποβολής του εν λόγω συνδυασμού μέσω της ηλεκτρονικής πύλης εντός της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας.

Ο κ. Βελτανιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υποβάλει ένσταση στο Διοικητικό Εφετείο αλλά οι ημερομηνίες είναι περιορισμένες και άγνωστη η έκβαση της υπόθεσης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook αναφέρει:

«Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία δεν ανακηρύσσεται σε πρώτη φάση ο συνδυασμός «ΕΝΩΤΙΚΗ Πορεία», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παράταξη μας θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η συμμετοχή της στις εκλογές του Οκτωβρίου, ώστε να εκφραστεί η φωνή των φίλων και των υποστηρικτών μας σε όλο το Δήμο Ωρωπού.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται κανονικά!»

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης ο επικεφαλής του συνδυασμού «Προοπτική για τον Ωρωπό» συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση και αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις.  Μάλιστα ο συνδυασμός εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Αναφορικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την ανακήρυξη των συνδυασμών.

Παρατήρησα και βίωσα προσωπικά τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου τη δυσκολία και τα προβλήματα στη διαδικασία κατάθεσης των ψηφοδελτίων. Κατανοώ απόλυτα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη συμμετοχή της παράταξης “Ενωτική Πορεία” στις εκλογές.

Θεωρώ πως οι μάχες και οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στις κάλπες και όχι στα Πρωτοδικεία. Η δυνατότητα της συμμετοχής είναι θεμέλιο και πυλώνας της Δημοκρατίας. Οι πολίτες πρέπει να έχουν επιλογές ώστε να εκφραστούν.

Ιδιαίτερα οι έντιμοι και ευγενικοί αγώνες που προάγουν τον διάλογο για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο θα πρέπει να κρίνονται από τους πολίτες με την ψήφο τους και όχι από απρόσωπες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εύχομαι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και ο συνδυασμός της “Ενωτικής Πορείας” να συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές ώστε να ενισχυθεί η πολυφωνία και ο διάλογος για την επόμενη μέρα του Δήμου μας.

Δημήτρης Κιούσης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού

Επικεφαλής της “ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ”».

Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο κ. Γιώργος Γιασημάκης με τον κ. Δημήτρη Βελτανιώτη στον οποίο εξέφρασε την συμπαράστασή του.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια περίεργη ιστορία για την οποία εγείρονται πολλά ερωτηματικά τα οποία καλείται ο κ. Δημήτρης Βελτανιώτης να εξηγήσει, πρωτίστως, στους 140 συνυποψηφίους του οι οποίοι σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθε. Γιατί μια τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν αυτές υπάρχουν.

Οι επόμενες  μέρες σίγουρα θα είναι καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις στο δήμο Ωρωπού και την έκβαση των εκλογών.