Εκτός του καθεστώτος επιτήρησης της UEFA  ο Παναθηναϊκός

19.1.2016 

Με ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κάνει γνωστό ότι μετά από σχετική έρευνα του οικονομικού τμήματος της και σχετική εισήγηση του επικεφαλής, Γιες Λέτερμε η πράσινη ΠΑΕ είναι αρτιότατη σε ό,τι έχει σχέση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Στο καθεστώς επιτήρησης οι πράσινοι είχαν βρεθεί πέρσι μετά από σχετικούς ελέγχους. Υπό επιτήρηση ήταν και άλλες αρκετές ομάδες. Εκτός του Παναθηναϊκού σήμερα “βγήκαν” από το καθεστώς αυτό οι Χαλ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

«Το σώμα οικονομικού ελέγχου και ερευνών της ΟΥΕΦΑ, με επικεφαλής τον Ιβές Λετέρμ παρέχει ενημέρωση σχετικά με την Χαλ, τον Παναθηναϊκό και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που είχαν συνάψει συμφωνίες διευθέτησης τον τελευταίο χρόνο. Οι τρεις ομάδες βρέθηκαν να έχουν συμμορφωθεί απόλυτα με τους όρους. Ως αποτέλεσμα βγαίνουν από το καθεστώς επιτήρησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της UEFA.

Στη διαιτησία του Σπάθα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο Γιάννης Αλαφούζος, μέσω twitter. Ο πρόεδρός του Παναθηναϊκού είπε ότι είναι ντροπή για την ΕΠΟ που τον επέλεξε ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του Σταύρου Κοντονή ενάντια στη διαφθορά. «Ο Σπάθας θυμάται τα όργια του στον Αστέρα. Ντροπή στην ΕΠΟ που τον επέλεξε ! Αλλά η διαφθορά δεν συγκινεί την πολιτεία ! Έτσι κε Κοντονή;»