Ελασσόνα-Σεισμός: Συγκλονίζει η 15χρονη μαθήτρια που κάνει τηλεκπαίδευση μέσα στη σκηνή της

Η εικόνα της 15χρονης μαθήτριας που κάνει μάθημα μέσα στην σκηνή δεν είναι η μόνη. Μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα, δεκάδες μαθητές ζουν κάτι αντίστοιχο.

Mέσα σε μια σκηνή, χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, κάνει μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά της η 15χρονη Ειρήνη, μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα.

Με θρανίο της ένα ράντζο

Θρανίο της έχει γίνει ένα ράντζο. H 15χρονη είναι μία από τους δεκάδες μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών της Ελασσόνας που εδώ και 25 ημέρες δοκιμάζονται.

“Κόβεται πολύ συχνά το ρεύμα, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις εδώ μάθημα και έχει κρύο”, λέει η μαθήτρια στην κάμερα του Open. “Είναι μεγάλη αμαρτία, αν μπορείτε να το διανοηθείτε, να μην χάσεις την ζωή σου από στον σεισμό και να την χάσεις στον μετασεισμό ή από πνευμονία”, τονίζει ο πρόεδρος του Μεσοχωρίου, Γιάννης Ζαρζαλιάνος, φέρνοντας το παράδειγμα ενός ζευγαριού υπερήλικων από το Δομένικο.

Το σπίτι τους καταστράφηκε στον σεισμό. Ο 90χρονος με την σύζυγό βρήκαν καταφύγιο στο πάρκινγκ συγγενών τους, το οποίο μετέγραψαν, με νάιλον και κουβέρτες σε πρόχειρό κατάλυμα.

Στο χωριό Αμούρι ηλικιωμένοι άνθρωποι επέστρεψαν στα μισογκρεμισμένα σπίτια με κίνδυνο της ζωής τους. Αλλοι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής έχουν βρει καταφύγιο στα αυτοκίνητά τους. “Εδώ κάθομαι, εδώ ξεκουράζομαι τα μεσημέρια γιατί έχω πρόβλημα υγείας και τα βράδια πολλές φορές επειδή φοβάμαι για την επιχείρησή μου αναγκάζομαι να κοιμάμαι μέσα στο αγροτικό”, λέει κάτοικος της περιοχής.

hetoc.gr