“Ελεύθεροι πολιορκημένοι” οι κάτοικοι του Μήλεσι

10.7.2016

Σε γεφύρι της Άρτας τείνει να μετατραπεί ο κεντρικός δρόμος στο Μήλεσι του Δήμου Ωρωπού, καθώς έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα,  αλλά η αποκατάστασή έχει χαθεί στη γραφειοκρατία.

Πριν από ένα μήνα ο κεντρικός δρόμος του χωριού, όπου υπάρχουν και τα λιγοστά καταστήματα, υπέστη καθίζηση σε ένα σημείο του και παρά τα έγγραφα του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση αποκατάστασή του η γραφειοκρατία έκανε και πάλι το θαύμα της. Χάθηκε η αρμοδιότητα μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.

Η εύκολη λύση ήταν η σήμανση αποκλεισμού του συνόλου του δρόμου κι από τις δύο κατευθύνσεις και η τοποθέτηση κόκκινης κορδέλας. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ωρωπού Θ. Ρούσση, το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς όλος ο κεντρικός δρόμος του Μήλεσι χαρακτηρίζεται επικίνδυνος λόγω της διάβρωσης που έχει υποστεί από τα όμβρια ύδατα.

Η αρμοδιότητα για την αποκατάσταση της ζημιάς του δρόμου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία όμως παρά τις συνεχείς οχλήσεις αδιαφορεί.

Σε κάθε περίπτωση εκείνοι που «πληρώνουν το μάρμαρο» από την ολιγωρία και την ανευθυνότητα της Περιφέρειας Αττικής, είναι οι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ παράλληλα η ζωή τους τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποχωρήσει όλο το οδόστρωμα.

Έτσι πλήττεται και η μικρή τοπική οικονομία η οποία στηρίζεται σε λιγοστά μαγαζιά που περιμένουν κατά τη θερινή περίοδο να βγάλουν τα προς το ζην.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση αποκατάσταση του δρόμου ώστε να κινήσει και πάλι η ζωή στο χωριό και να μην τίθεται καθημερινά σε κίνδυνο η ζωή των ίδιων και των διερχόμενων.

Ακούει κανείς;