Ελεύθερο Ίντερνετ στο Δήμο Ωρωπού (Free_Wifi)

Άλλη μια δέσμευση μας ήρθε η ώρα να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης…

Η εγκατάσταση δωρεάν δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ, για όλους τους πολίτες, στα κεντρικότερα σημεία του Δήμου μας, είναι πια γεγονός… δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιούν το ίντερνετ και τις δυνατότητές του, με ελεύθερη πρόσβαση, εύκολα και χωρίς περιορισμούς και πολύπλοκες διαδικασίες.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ψηφιακή αναβάθμιση μιας περιοχής, αποτελεί πρώτιστο καθήκον, μιας Δημοτικής Αρχής που σέβεται τους Δημότες της και που αναζητεί τρόπους να τους δώσει πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Έτσι με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, καταφέραμε να υλοποιήσουμε άμεσα την δωρεάν ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση (Wi-Fi Hotspots) λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα του υπάρχοντος ενσύρματου τηλεπικοινωνιακού δικτύου των παρόχων που έπρεπε να είναι πάνω από 30 mbps, στα παρακάτω κεντρικά σημεία του Δήμου μας:
1)Λιμάνι Σκάλας Ωρωπού (4 σημεία πρόσβασης)
2)Λιμάνι Αγίων Αποστόλων
3)Πλατεία Χαλκουτσίου
4)Πλατεία Καπανδριτίου
5)Πλατεία Αφιδνων.
6)Πλατεία Μαρκοπούλου
7)Ωρωπός Πάρκο Ιωάννη Κουρούπη.

Στο Λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού και στην Πλατεία Μαρκοπούλου λειτουργούν ήδη από σήμερα, ενώ στα υπόλοιπα σημεία θα ενεργοποιηθουν, έως την Παρασκευή.

Σε ορισμένα Δημοτικά διαμερίσματα, δεν ήταν δυνατή προς το παρόν η εγκατάσταση του Wifi, λόγω της χαμηλής ταχύτητας ίντερνετ, που διαθέτουν οι περιοχές, αλλά με συντονισμένες ενέργειες προσπαθούμε να συνδεθούν όλες οι περιοχές του Δήμου μας…

Είναι καθήκον μας να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου μας, τόσο γιατί το δικαιούνται οι πολίτες μας, όσο και γιατί το επιβάλλει η εποχή….

#ΠΩΣ_ΜΠΟΡΩ_ΝΑ_ΣΥΝΔΕΘΩ;

#Βήμα_1ο – Εύρεση Ασυρμάτου Δικτύου: Εφόσον βρισκόμαστε εντός περιοχής κάλυψης του Ασυρμάτου Δικτύου του Δήμου Ωρωπού, πραγματοποιούμε από την ηλεκτρονική συσκευή μας (Η/Υ, tablet, κινητό), αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων. Tο δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Wifi4EU».

#Βήμα_2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU: Από την λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα συνδεόμαστε στο δίκτυο «Wifi4EU» και περιμένουμε μέχρις ότου συνδεθούμε και λάβουμε την επιβεβαίωση ότι έγινε επιτυχής σύνδεση.

#Βήμα_3ο – Άνοιγμα Web Browser: Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή (browser) της επιλογής μας και δοκιμάζουμε να επισκεφτούμε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου (π.χ. www.google.gr). Στον browser μας θα εμφανιστεί πρώτα η ιστοσελίδα που μας καλωσορίζει στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ωρωπού του προγράμματος Wifi4EU. Πατήστε το κουμπί «ΣΥΝΔΕΣΗ» για να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και να συνεχίσετε.

#Βήμα_4ο – Περιήγηση στο διαδίκτυο. …

Δημαρχος Ωρωπου
Γιωργος Γιασημακης