«Ελλάδα-Σμύρνη… Το Χαμένο Όνειρο», παρουσίαση βιβλίου του κ. Γιώργου Καπράνου στον Αυλώνα

25.2.2016

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του αξιότιμου κ. Γιώργου Καπράνου, «Ελλάδα-Σμύρνη… Το Χαμένο Όνειρο», στο  Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Αυλώνα «Δημήτριος Λιάκουρης».

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη του επικοινωνιολόγου, πολιτικού αναλυτή, βουλευτή, πρώην Νομάρχη και τακτικού μέλους της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών»,  Γιώργου Καπράνου, με ένα συγγραφικό έργο που αποτελείται από σύγχρονα κοινωνικά και ιστορικά μυθιστορήματα, καθώς και από νουβέλες.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού & Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων, καθώς και η Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Αυλωνιτών «Το Σάλεσι», συνόδεψαν την ιδιαίτερη αυτή παρουσίαση προσδίδοντας της μια νότα νοσταλγική και ταξιδιάρικη.

Μέσα από τον χορό και τα τραγούδια τους, σε μία ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, από την κα Γιούλη Νταβαρία, που σε παρέπεμπε σε σαλόνι Σμυρναίικου σπιτικού της εποχής, κατάφεραν να μεταφέρουν στη Σμύρνη, πριν και μετά την καταστροφή, περισσότερα από 150 άτομα που είχαν κατακλείσει την κατάμεστη αίθουσα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εκλεκτά εδέσματα από την Σμύρνη. Κατά γενική ομολογία, ήταν μία άρτια οργανωμένη παρουσίαση βιβλίου,  γεμάτη συγκίνηση και μνήμες από αλλοτινές εποχές που μαρτυρούν το χαμένο όνειρο…

Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Συλλόγου Αυλωνιτών «Το Σάλεσι» κ. Μαίρη Σαμπάνη, στα μέλη του και σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της εκλεκτής παρουσίασης.

Η «Άποψη τώρα» ευχαριστεί πολύ την κ. Μαίρη Σαμπάνη και την κ. Αμαλία Σαμαρά για την βοήθεια τους στο ρεπορτάζ και στις φωτογραφίες.

Αυλώνας-Σάλεσι  Σάλεσι Αυλώνας

Γ. Καπράνος, Αμαλία Σαμαρά

getImage