Ελλιπής η Αντιπολίτευση στο Δήμο Ωρωπού

23.9.2016

Ελλιπής παραμένει η Αντιπολίτευση, όπως φάνηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού της 21ης Σεπτεμβρίου 2016, γεγονός που το επισήμανε και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού» κ. Μιχάλης Χασιώτης.

Στην  συγκεκριμένη συνεδρίαση, εκτός από την γνωστή πλέον προσωπική κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούση και του επικεφαλούς της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Οικονομάκου, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, τον αντιπολιτευτικό ρόλο και λόγο είχε ο κ. Μιχάλης Χασιώτης, καθώς από τα αντιπολιτευτικά έδρανα έλλειπαν για μια ακόμη φορά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των υπολοίπων παρατάξεων.

Ο κ. Μ. Χασιώτης επισήμανε τη θλιβερή αυτή εικόνα που παρουσιάζουν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής, με την αντιπολίτευση απούσα να περνάνε σημαντικά θέματα χωρίς κανένα αντίλογο.

Να σημειώσουμε ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ανδρέας Γαζβινιάν, απαντώντας στον κ. Μ. Χασιώτη, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν απουσίες στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και είπε ότι «Υπάρχει η απαιτούμενη από το νόμο πλειοψηφία παρά την συστηματική απουσία της Αντιπολίτευσης και νόμιμα προχωράμε στη συζήτηση των θεμάτων», επισημαίνοντας ότι στην Οικονομική Επιτροπή, ο Δημοτικός Σύμβουλος του «Οράματος Δημιουργίας» κ. Χρήστος Τσεκρεζής  προσέρχεται συστηματικά και δεν είναι απών από τις συνεδριάσεις.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης ανέφερε ότι «δεν είμαστε απουσιολόγοι, ούτε μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να προσέλθει στις συνεδριάσεις. Ο Δήμος όμως πρέπει να λειτουργήσει και τα θέματα να προχωρήσουν προς ψήφιση».

Παρά τις εμφανείς απουσίες, ο κ. Μιχάλης Χασιώτης είναι ο μόνος ο οποίος κρατάει επάξια τη θέση του ως αντιπολίτευση καταθέτοντας καίριες ερωτήσεις για τα θέματα, ενώ προβαίνει και σε σημαντικές επισημάνσεις.

Σφοδρή ήταν η τοποθέτηση του στο 10ο Θέμα που αφορούσε την αποκομιδή των απορριμμάτων του Δήμου, καθώς το έργο ανατέθηκε σε ιδιώτη εργολάβο με σύμβαση 2 ετών έναντι του ποσού των 4 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μ. Χασιώτης ζήτησε επίμονα από το Δήμαρχο να αποσύρει το θέμα από την ημερίσια διάταξη και να συστρατευτεί μαζί με τον Δήμαρχο Πάτρας και τους άλλους αγωνιστές Δημάρχους, ώστε να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υπεύθυνοι καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και συνέχισε λέγοντας πως το ίδιο πρέπει να γίνει και με όλους τους συμβασιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέα κόντρα Ρούσση-Οικονομάκου για την αθωωτική απόφαση του Συκαμίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αλλάζει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού

 

Comments are closed.