«Εναέριες παραβιάσεις» στο… twitter μεταξύ Τσίπρα και Νταβούτογλου

30.11.2015

Ενοχλήθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, έστω και ετεροχρονισμένα, από το αιχμηρό σχόλιο Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους «νευρικούς πιλότους».

Η απάντηση του κ. Νταβούτογλου ήρθε μέσω twitter γράφοντας ότι η αναφορά δεν συνάδει με το κλίμα της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας και είναι καλύτερο να εστιάσουν στη θετική ατζέντα.

Να θυμίσουμε ότι χθες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Νταβούτογλου, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και τις εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο από Τουρκικά αεροσκάφη είπε χαρακτηριστικά:

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».Την τοποθέτηση του προς τον κ. Νταβούτογλου ανήρτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και στο twitter.

Την ώρα της Συνόδου που ειπώθηκαν αυτά τα λόγια από τον κ. Τσίπρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν έδωσε κάποια απάντηση, η οποία όμως ήρθε αργότερα μέσα από το λογαριασμό του στο twitter σημειώνοντας πως τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας, καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να αφήσει να εστιάσουν στη θετική ατζέντα.

Ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά έγραψε προς τον κ. Νταβούτογλου:

«Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο».