Εναλλακτικές λύσεις ψάχνει η κυβέρνηση για να μην μειώσει τις συντάξεις

28.11.2015

Έντρομη εμφανίζεται η κυβέρνηση ακόμη και στο ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις κύριες συντάξεις και γι αυτό έσπευσε να αποποιηθεί τέτοια σενάρια λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμά της. Μόνο που κι άλλα δεν ήταν στο πρόγραμμά της αλλά τα υιοθέτησε με ελαφρά τη καρδία  για να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως τονίζει, «η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!

Θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Ερωτηθείς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ Φάμελλος για το ασφαλιστικό και τις μειώσεις συντάξεων είπε ότι: «Αυτό που έχουμε πει δημόσια και δεν το αλλάζουμε είναι ότι θα υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των επικουρικών συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, και μπορώ να σας πω ότι αυτό θα αφορά πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους. Δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσό των επικουρικών, αλλά νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον πληθυσμό των συνταξιούχων. ‘Αρα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν και επικουρικά χαμηλά ή ένα μόνο επικουρικό, δεν έχουν για τίποτα να ανησυχήσουν, αλλά και στους υπόλοιπους δεν θα υπάρχουν ούτε οριζόντιες ούτε μεγάλες μειώσεις. Ο στόχος είναι να μην είναι καν διψήφιο το ποσοστό».