‘Ενα δάσος στο κέντρο ποδοσφαιρικού γηπέδου -300 δέντρα «στέλνουν» μήνυμα [εικόνες]

Από τη μία το «φασαριόζικο» περιβάλλον ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Κι από την άλλη, η γαλήνη ενός δάσους. Μπορούν να συνδυαστούν; Στο μυαλό του Κλάους Λίτμαν, ναι.

Ο Ελβετός καλλιτέχνης δημιούργησε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση, που στόχο έχει να στρέψει την προσοχή στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή των δασών. Χάρη στην ιδέα του Λίτμαν, πλέον στο κέντρο του γηπέδου Wörthersee, στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, υπάρχει ένα ολόκληρο δάσος!

Δέντρα σε γήπεδο

Το κέντρο του γηπέδου μετατράπηκε σε δάσος
300 δέντρα μέσα στο γήπεδο

Εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου τοποθετήθηκαν περίπου 300 δέντρα, κάποια από τα οποία ζυγίζουν έως και έξι τόνους! Το δάσος αποτελείται από διάφορα είδη δέντρων, μεταξύ των οποίων ιτιές, λεύκες, σφένδαμοι και βελανιδιές. «Στόχος είναι να αλλάξουμε την αντίληψή μας για τη φύση και να αμφισβητήσουμε το μέλλον της. Ισως, κάποια ημέρα, να μπορούμε να βρούμε τη φύση μόνο σε ιδιαίτερα σχεδιασμένα μέρη», εξήγησε ο Λίτμαν, που άντλησε έμπνευση από ένα σκίτσο του 1970.

300 δέντρα σε γήπεδο
300 δέντρα έβαλε ο Λίτμαν πάνω στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου
Το δάσος μέσα στο γήπεδο ανοίγει τις πύλες του για τους επισκέπτες από σήμερα, Κυριακή και θα μπορεί να θαυμάσει κανείς από κοντά αυτό το ιδιαίτερο θέαμα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, τα δέντρα θα φυτευτούν σε δημόσιο χώρο κοντά στο γήπεδο.

Δάσος μέσα σε γήπεδο
Στη συνέχεια τα δέντρα θα φυτευτούν κοντά στο γήπεδο
Φωτογραφίες: Instagram/ Klaus Littmann
Πηγή: iefimerida.gr