Ενεργοποιούνται οι αρμόδιοι Δήμαρχοι για την αξιοποίηση του Ελληνικού

3.11.2015

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα, αναφορικά με την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, πυροδότησε τις αντιδράσεις των τριών Δημάρχων των αντίστοιχων όμορων Δήμων, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

Οι Δήμαρχοι πήραν την πρωτοβουλία να εκδώσουν μια κοινή ανακοίνωση  σχετική με την συνάντηση που επεδίωξαν  με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ενημερωθούν για το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, όπου και συζητήθηκε εκτενώς η αξιοποίηση της έκτασης και ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ.  Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τόνισε ότι «το έργο του Ελληνικού βρίσκεται στο άμεσο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και η υλοποίησή του θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Οι τρεις Δήμαρχοι επισήμαναν ότι πρέπει να ληφθούν επί της ουσίας υπόψη οι απόψεις τους και έθεσαν ως σοβαρές παραμέτρους τα ζητήματα σχετικά με την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Βάσει αυτών των δεδομένων, οι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, ενημέρωσαν ότι πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών. Το πρώτο βήμα θα είναι η σύγκληση Δημοτικών Συμβουλίων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αναλυτική συζήτηση σε σχέση με τις ανάγκες των όμορων Δήμων και των τοπικών κοινωνιών.

Επόμενο βήμα η σύγκληση κοινού διαδημοτικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα υποβάλλουν και αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να συζητηθεί το θέμα. Στο προσεχές διάστημα θα προβούν και στην ανακοίνωση κοινής συνέντευξης τύπου για το θέμα.