Ενημέρωση στους μαθητές από την Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Δήμου Ωρωπού-Καλεσμένη η Δώρα Λοίζου

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Δήμου Ωρωπού πραγματοποίησε Εκπαιδευτική Φιλοζωική Δράση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων, το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου. Μια σπουδαία δράση, που θα έπρεπε να καθιερωθεί ως εκπαιδευτική σε όλα τα σχολεία, καθώς τα παιδιά είναι που πρέπει να διαμορφώσουν συνείδηση απέναντι στα αδέσποτα, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες. Ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται και από την αντιμετώπιση που υπάρχει στα αδέσποτα. Τα παιδιά πρέπει από μικρά να μαθαίνουν να σέβονται τα ζώα, ώστε μεγαλώνοντας να αναπτύξουν το στοιχειώδη πολιτισμό που χρειάζεται.

Καλεσμένη η συγγραφέας, μουσικοπαιδαγωγός και συντονίστρια Φιλοζωίας της Γραμματείας Εθελοντισμού της Ν.Δ. Δώρα Λοίζου, που παρουσίασε το παιδικό βιβλίο της με τίτλο «Το καταφύγιο της Αγάπης», από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ.

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλωσόρισε τους μαθητές και τα μέλη της Επιτροπής, ενώ ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου και υπεύθυνος για την τα αδέσποτα Μιχάλης Νάτσης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, παρουσίασε τις υπεύθυνες της Επιτροπής κα Ζωή Παπατάσου και Σίσσυ Αδραμιτλή. Στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη στην κα Λοίζου, η οποία ανέλαβε δράση.

Οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών, καθώς επίσης την υιοθέτηση θετικής στάσης και καλής συμπεριφοράς απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Η κα Λοίζου ανέπτυξε διάλογο με τους μαθητές, μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων, ενώ η κα Αδραμιτλή, επικουρικά, έδωσε χρήσιμες συμβουλές για περιστατικά έκτακτης ανάγκης.  Ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε όταν δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν τον Λάρυ, ένα γλυκύτατο κουταβάκι – αδεσποτάκι που φιλοξενεί η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Δήμου Ωρωπού μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια που θα το υιοθετήσει.

Οι μαθητές εξέφρασαν τη χαρά τους με γέλια και χειροκροτήματα, με ευαισθησία χάιδεψαν τον μικρούλη Λάρυ, φωτογραφήθηκαν μαζί του και με το αισιόδοξο μήνυμα «αγαπάμε τα αδέσποτα και φροντίζουμε για αυτά» ολοκληρώθηκε η επιτυχημένη ενημέρωση.