Ενημέρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη από Αξιωματικούς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη από Αξιωματικούς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας 

Γ. Πατούλης: Οι αξιωματικοί, το προσωπικό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας δίνουν καθημερινά αγώνα  και καταβάλουν ηρωικές προσπάθειες – Ο Συνδυασμός «Νέα Αρχή για την Αττική» έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για τη θωράκιση και την ασφάλεια των πολιτών

Συνάντηση με τους διοικητές, αξιωματικούς και στελέχη του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και του 9ου  Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών είχε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο των επαφών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και  ενημερώθηκε για υπηρεσιακά θέματα, τις ελλείψεις προσωπικού καθώς και για τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τις θέσεις της Νέας Αρχής και τους 12 άξονες για ένα αποτελεσματικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας  τους οποίους παρουσίασε πρόσφατα στη Μάνδρα Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών είχε συνάντηση με το Διοικητή Πύραρχο Ιωάννη Γ. Θεοδωρόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν την εύρυθμη λειτουργία του Σταθμού, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) Δ. Σταθόπουλο με τον οποίο συζήτησε θέματα υγιεινής και ασφάλειας, βαθμολογικής εξέλιξης, προσλήψεων και για τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Π. Σ. Ιωάννη Φωστιέρη καθώς και με στελέχη του Κέντρου.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Νικόλαο Γεντέκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία, καθώς είναι σε εξέλιξη έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον συζήτησαν και για το γενικότερο σχεδιασμό του Κέντρου Επιχειρήσεων σχετικά με θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως επισήμανε μετά τις συναντήσεις ο Γ. Πατούλης οι αξιωματικοί, το προσωπικό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής δίνουν καθημερινά αγώνα  και καταβάλουν ηρωικές προσπάθειες έχοντας απέναντι τους ένα κράτος το οποίο αδυνατεί να τους παράσχει ακόμα και τα στοιχειώδη.

 

Επιπλέον ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός συγκροτημένου σχεδίου πρόληψης, καθώς και στην κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με Μητροπολιτικό χαρακτήρα σε όλη την Αττική.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Ο Συνδυασμός Νέα Αρχή για την Αττική, έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για τη θωράκιση της ασφάλεια των πολιτών. Τις θέσεις αυτές ανακοινώσαμε πρόσφατα από τη Μάνδρα Αττικής.

Ως δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, βρίσκομαι δίπλα στους εργαζόμενους και τα στελέχη της Πυροσβεστικής. Αυτό θα πράξω και στο μέλλον.

Οι αξιωματικοί, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αγωνίζονται με πενιχρά μέσα για να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέσα προστασίας, να υπάρχει επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού και να επιλυθούν τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Η Κεντρική Διοίκηση οφείλει και πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην πρόληψη. Οφείλει να διαμορφώσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με ξεκάθαρο ρόλο και αρμοδιότητες. Είναι σημαντικό  να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι, να μπορεί να υπάρχει άμεση εκτίμηση και ανάλυση κινδύνων.

 

Δεν μπορεί η Αττική να μη διαθέτει ένα επιχειρησιακό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας Μητροπολιτικού χαρακτήρα. Απαιτείται εκπαίδευση πολιτικής προστασίας, με προγράμματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα σχολεία, καθώς και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών».

 

Βίντεο: https://www.facebook.com/patoulis/videos/785143828485872/?t=3