Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ενδοσχολική βία από το Δήμο Τανάγρας

ΘΕΜΑ: «Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ενδοσχολική βία»

Ο Δήμος Τανάγρας, σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το κέντρο πρόληψης Ο.ΚΑ.ΝΑ Ν. Βοιωτίας «πρόταση ζωής» και τη σχολική σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας, πραγματοποίησε 2 ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Πρόληψη Ενδοσχολικής Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού».

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στο κλειστό γήπεδο Σχηματαρίου και η δεύτερη στο συνεδριακό κέντρο Αγ. Δημητρίου Ασωπίας στις 23 Νοεμβρίου 2016. Εισηγήτριες ήταν η Κα Γιαννακού Ελένη (υπεύθυνη τμήματος παιδείας Δήμου Τανάγρας / Κοινωνιολόγος), η Κα Νίκα Δέσποινα (συντονίστρια δράσεων του παρατηρητηρίου, διευθύντρια δημοτικού σχολείου), η Κα Κολοβού Χριστίνα (σχολική σύμβουλος 4ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Βοιωτίας) και η Κα Βούλγαρη Ευγενία (κέντρο πρόληψης Ο.ΚΑ.ΝΑ. «πρόταση ζωής» / ψυχολόγος).

Βασικό σημείο των ενημερωτικών εκδηλώσεων, η κάθε μορφής βία που έχει αυξηθεί στους σχολικού χώρους και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή εξαπλώνεται και ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας για την πάταξή της.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας

Περγάλιας Βασίλειος