Ενημερωτική επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωρωπού “Ο Ασωπός”

Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού “Ο Ασωπός” 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                     Πέμπτη 13-Οκτωβρίου-2016

Επιστολή προς τους δημότες της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού

Η αγάπη μας για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού, μας οδήγησε ώστε να ενεργοποιηθούμε μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Ωρωπού ‘’Ο Ασωπός’’ για να μπορέσουμε να προσφέρουμε όσο το δυνατό περισσότερα στον τόπο μας . Θεωρούμε υποχρέωση μας , σε τακτά χρονικά διαστήματα , να επικοινωνούμε μαζί σας με επιστολές ενημέρωσης, πέρα από την καθημερινή μας επαφή , και να σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες μας , τις προσπάθειες μας για την επίλυση των προβλημάτων του Ωρωπού μας.

Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου σε συνεργασία με το συγχωριανό μας Περιφερειακό Σύμβουλο Κοροβέση Στέλιο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, έχουμε επισκεφτεί επανειλημμένως την Περιφέρεια Αττικής και έχουμε συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου Πέτρο για πολλά θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Συγκεκριμένα έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για θέματα όπως:

  1. Αντιπλημμυρικό Ωρωπού (ανατολικό τμήμα) στη θέση Αλώνια

Η διαδικασία ξεκίνησε πριν περίπου 5 χρόνια και με δικές μας ενέργειες προωθήθηκε το συγκεκριμένο έργο συνολικής δαπάνης 2.333.633,80 € , ζωτικής σημασίας για το χωριό μας! Αυτή τη στιγμή  έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής , έχει βγει ο ανάδοχος και είναι θέμα χρόνου πλέον να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου που θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής!

  1. Αναστήλωση-Αναπαλαίωση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Επισκεφτήκαμε την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής κα. Λαζαρίδου Αναστασία η οποία μας ενημέρωσε ότι έχει επικαιροποιήσει  τις δυο μελέτες που αφορούν τον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου. Η πρώτη αφορά την ενίσχυση της στατικότητας  της εκκλησίας μας και η δεύτερη την ανάδειξη των τοιχογραφιών – αγιογραφιών που διακοσμούν το εσωτερικό του ναού. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προωθούμε τις μελέτες ώστε να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθεί ένα έργο το οποίο θα αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας και θα ανοίξει επιτέλους η εκκλησία κόσμημα του χωριού μας, η οποία παραμένει κλειστή τα τελευταία χρόνια!

  1. Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου

Ο σύλλογος μας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας , συνέταξε με δικά μας έξοδα τη μελέτη για την εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα νέας γενιάς και αναβάθμιση του φωτισμού του γηπέδου. Η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης της και υπάρχει δέσμευση για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Το έργο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά του χωριού μας και όχι μόνο, να αθλούνται σε ένα σύγχρονο χώρο με ασφάλεια και σε δεύτερο χρόνο την επαναλειτουργία της ομάδας ποδοσφαίρου του Ωρωπού. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί και να προσπαθούμε από κοινού να προωθήσουμε τη λύση των προβλημάτων καθώς και να αναδείξουμε το χωριό μας ώστε να πάρει τη θέση που του αξίζει.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                        Λούπης Νίκος                                                                          Χριστοδούλου Νίκος