Ενοχλεί ο έλεγχος

 ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Συνηθισμένη στα πανηγυράκια η δημοτική αρχή του κ. Ρούσση, αποφάσισε να εκδώσει δελτίο τύπου (στον μόνο τομέα που κινείται) για να ”πανηγυρίσει” την απόρριψη μιας ένστασης του Ανδρέα Μπαλόκα, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού εκπροσωπώντας την Δυναμική Πολιτεία και όχι ”εν λόγω κύριος” όπως ειρωνικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Τους κακοφαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν την δουλειά για την οποία βρίσκονται εκεί.

Τους κακοφαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι, τους παρακολουθούν και τους ελέγχουν, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και δεν ταυτίζονται με τις επιλογές τους .

Τους κακοφαίνεται που δεν μπορούν ασύδοτα να κάνουν ότι θέλουν.

Παράδειγμα η ένσταση κατά του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2017, η οποία έγινε δεκτή από τον ελεγκτή νομιμότητας -δεν έπεσε στο κενό όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου- και επέστρεψε τον προϋπολογισμό για διόρθωση (κατατμήσεις για απευθείας αναθέσεις, παράτυπη χρήση της πάγιας προκαταβολής κλπ.) και επανυποβολή.

Οι ενέργειες αυτές, μόνο αποπροσανατολιστικές δεν είναι και πολύ περισσότερο δεν έχουν σαν στόχο την καθυστέρηση του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ έργου της δημοτικής αρχής του κ. Ρούσση, αλλά στόχο έχουν την προάσπιση των συμφερόντων των Δημοτών και του Δήμου Ωρωπού.

Θα ήταν ευτυχισμένοι σε αυτή τη δημοτική αρχή, εάν μπορούσαν να προβούν σε  απευθείας αναθέσεις, σε κατατμήσεις έργων, σε πληρωμές δεκάδων χιλιάδων ευρώ με διαταγές πληρωμής για προμήθειες και έργα, χωρίς μελέτη, χωρίς επιβλέποντα μηχανικό, χωρίς επιτροπή παραλαβής (320 κυβικά μπετό για τα οποία ακόμη δεν πήραμε επίσημη απάντηση για το που πήγαν, για πυροτεχνήματα  κλπ.) ή σε απευθείας αναθέσεις σε ”εκλεκτούς” με μηδενική έκπτωση, που συνολικά είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να μην υπάρχει κανείς που θα τους ελέγχει και θα ενημερώνει τους δημότες του Ωρωπού για το που ξοδεύονται τα χρήματά τους .

Τελευταία ανακάλυψαν και άλλο τρόπο για να πληρώνουν δαπάνες οι οποίες έχουν κριθεί μη νόμιμες από το 7 τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (προμήθεια και τοποθέτηση υποσταθμού με 85.932 ευρώ απευθείας ανάθεση και έκπτωση 1%). Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, για τον οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενο δελτίο τύπου.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να παραδέχονται ότι με τον έλεγχο που ασκούμε αναγκάζουμε την δημοτική αρχή να προσπαθεί να λειτουργήσει νομότυπα.

Οι δημότες του Ωρωπού στις εκλογές του 2014 μας τοποθέτησαν στη θέση της ελάσσονος μειοψηφίας για να ελέγχουμε την δημοτική αρχή. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αδιαφορώντας για τις επιθέσεις που δεχόμαστε.

 

Γιασημάκης Γιώργος

Αρμυριώτης Γιώργος

Δέδες Πέτρος

Παπαγιάννης Γιώργος

Ράπτης Σπύρος

Χατζηιωαννου Αγγελος