Εντυπωσιάζει η πρώτη ποιητική συλλογή της Παναγιώτας Κοραή με τίτλο «Άβυσσος»

Μέσα από τα μάτια της η ποίηση παίρνει μια άλλη διάσταση. Κάνει τον κόσμο πιο ανθρώπινο, μελωδικό, αισθησιακό, πιο ελπιδοφόρο. Άλλωστε η ποίηση είναι ένα αέναο ταξίδι συναισθημάτων, εικόνων, μύχιων σκέψεων και προσωπικής ματιάς στα γεγονότα.

Ο λόγος για την Παναγιώτα Κοραή, που εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει αυτό το μοναχικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της ποίησης. Κάπου τριάντα χρόνια τώρα παλεύει με το θεριό των σκέψεων της. Παλεύει με τα ίδια τα συναισθήματά της. Παλεύει με το είναι της αναζητώντας τον τρόπο έκφρασής της.

Μετά από τριάντα χρόνια, πέντε Πανελλήνια βραβεία και δεκάδες συμμετοχές σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς συνεχίζει να ψάχνει την Ιθάκη της. Τα δείγματα γραφής της συγκλονιστικά. Δεν είναι πια ένα ταλέντο που θέλει κι ονειρεύεται. Είναι μια εν δυνάμει ποιήτρια που πορεύεται το δικό της δρόμο μέσα από τα ποιήματά της.

Νοιώθει πια ευτυχής γιατί ήρθε η στιγμή. Η στιγμή που ονειρεύονταν χρόνια. Η στιγμή που εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Άβυσσος», από τις εκδόσεις «Οσελότος». Είναι το πρώτο της λογοτεχνικό, ολοκληρωμένο δημιούργημα. Μα το ταξίδι συνεχίζεται… Αν και  ποιήματα της είδε το 2015 να συμπεριλαμβάνονται σε μια συλλογή ποιημάτων με άλλους ποιητές αλλά και να μελοποιούνται. Να γίνονται τραγούδια.

Η μάχη της ποιητικής εκφοράς δεν τελειώνει ποτέ. Μέσα από διάβασμα, σκέψεις, συναισθήματα Ένα ποτάμι θέλησης για να αποτυπωθεί ο εσωτερικός της κόσμος. Για αυτό και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με επιτυχία και στη στιχουργική.

«Είναι πολλά τα χρόνια καθώς τα μετρώ… Σχεδόν 30… Τότε έγραψα τους πρώτους μου στίχους.  Και μέχρι να καταλάβω την γραφή μου από παιδί, ήμουν πια ενήλικη!» θα μας πει με μια σχεδόν  συνεσταλμένη φωνή, με σεμνότητα όταν ένα απόγευμα συναντηθήκαμε, στα Οινόφυτα και μέσα από την τσάντα της έβγαλε με πολύ τρακ, να μας δωρίσει την ποιητική συλλογή της. Ήταν σαν να μας χάριζε ένα κομμάτι από τον ίδιο της τον εαυτό. Με ταπεινότητα.

Για να συμπληρώσει σε μια προσπάθεια να εξηγήσει ότι αυτό το βιβλίο είναι η ψυχή της «Ένιωσα συναισθήματα, άκουσα ιστορίες, κράτησα ατάκες, έζησα στιγμές, είδα γεγονότα, προβληματίστηκα, μελέτησα και πάντα εκεί να κρατώ ένα μολύβι και ένα χαρτί και να γράφω.  Τότε και τώρα και για όσο διαρκέσει στο μέλλον…».

Ποιητής λένε δεν γίνεσαι. Γεννιέσαι. Η Παναγιώτα Κοραή γεννήθηκε με το χάρισμα της ποιητικής δημιουργίας  Μα δεν στάθηκε εκεί. Απόφοιτος της Λογιστικής Σχολής Χαλκίδας και σήμερα φοιτήτρια της Σχολής Διοίκησης Συστημάτων Ανεφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνει τη δική της μάχη για την επιβίωση σε μια κοινωνία απαιτητική. Άλλωστε το απαιτεί η δουλειά της, καθώς εργάζεται με εξειδίκευση στα Logistics SUPPLY Chain Specialist  σε πολύ μεγάλες εταιρίες του κλάδου.

Ταυτόχρονα η καλλιτεχνική της διάθεση την έχει οδηγήσει να ασχοληθεί και με άλλες μορφές τέχνης όπως  ζωγραφική, μπατίκ, αγιογραφία, αναπαλαίωση  και ντεκουπάζ.

Με καταγωγή από τα Ψαχνά Ευβοίας και τον Άγιο Θωμά Βοιωτίας είναι  παντρεμένη με δύο παιδιά και ζει μόνιμα στη Θήβα, ενώ ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ποιητική συλλογή της το επόμενο διάστημα, επισήμως σε Θήβα, Σχηματάρι, Άγιο Θωμά.

Καλοτάξιδη να είναι η πρώτη της ποιητική προσπάθεια, με την ευχή το μέλλον να είναι το ίδιο ελπιδοφόρο ποιητικά και να μας δώσει υπέροχα ποιήματα που θα αφήσουν  το δικό τους αποτύπωμα στην ελληνική λογοτεχνία.

Η ποιητική Συλλογή της Παναγιώτας Κοραή “Άβυσσος” κυκλοφορεί Πανελλαδικά σε όλα τα βιβλιοπωλεία.  Θα το βρείτε άμεσα στα βιβλιοπωλεία Ιανός και Πρωτοπορία (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και Πολιτεία (Αθήνα).  Επίσης είναι διαθέσιμο σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της χώρας αλλά και στο εξωτερικό και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο του Οσελότου.