Εντυπωσιακά ξεκίνησε το 6ο Φεστιβάλ Χριστουγέννων στο Σχηματάρι παρουσία του Δημάρχου Β. Περγάλια

 

Πλημμύρισε χαρούμενες παιδικές φωνές,  κάλαντα, ύμνους και φως η κεντρική πλατεία Σχηματαρίου, κατά την έναρξη  του τριήμερου 6ου Φεστιβάλ Χριστουγέννων, που συνδιοργανώνουν  η ΔΗΚΕΤ, ο Εμπορικός Σύλλογος Σχηματαρίου, καθώς και οι Τοπικοί Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 29 του μηνός.

Το πελώριο Χριστουγεννιάτικο δένδρο άναψε, στη κεντρική πλατεία του Σχηματαρίου ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, σε μια φαντασμαγορική στιγμή, καθώς  δεκάδες πυροτεχνήματα σχημάτισαν στον ουρανό υπέροχα σχήματα κάνοντας τη νύχτα μέρα.

Ο Δήμαρχος, στο σύντομο χαιρετισμό του,  καλωσόρισε τα παιδιά και τους κατοίκους  στο 6ο Φεστιβάλ Χριστουγέννων «που στόχο έχει να φωτίσει με χαμόγελο τα χείλη όχι μόνο των παιδιών αλλά και όλων των συνανθρώπων μας», όπως τόνισε, στέλνοντας «το μήνυμα της αγάπης της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που έχουμε ανάγκη όλοι σε μια περίοδο δύσκολη για όλους».

Ο κ. Β. Περγάλιας ανέφερε ότι «Το Φεστιβάλ Χριστουγέννων Σχηματαρίου, το οποίο ξεκίνησε επί Δημαρχίας κ. Γεωργίου και το συνεχίζει με απόλυτη επιτυχία η σημερινή Δημαρχιακή Αρχή, έχει γίνει θεσμός για την περιοχή. Το αγκάλιασαν οι πολίτες του Δήμου Τανάγρας και κάθε χρόνο δίνει όλο και μεγαλύτερες συγκινήσεις σε μικρούς και μεγάλους που το επισκέπτονται».

Ο Δήμαρχος Τανάγρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων τη ΔΗΚΕΤ, τον Εμπορικό Σύλλογο Σχηματαρίου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την Φιλαρμονική της ΚΕΔΩ για το θέαμα που παρουσίασαν.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Ψυχογιός στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «Τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν την αναγέννηση της ανθρωπότητας. Είναι η κατεξοχήν γιορτή των παιδιών και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους».

Ένα πρόγραμμα με πολλά δρώμενα, που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με παρέλαση στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ και συνεχίστηκε με τον Άγιο Βασίλη, κλόουν, ξυλοπόδαρο, face painting, τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής Σχηματαρίου που μας έφερε όλους πιο κοντά στη ζεστασιά των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων, μας έκανε όλους παιδιά.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική παράσταση «Σταχτοπούτα» από το Σύλλογο «Εν Τανάγρα».

Πολλά περίπτερα, που στήθηκαν από ιδιώτες και πολιτιστικούς συλλόγους, είχαν ετοιμάσει πατροπαράδοτα τοπικά γλυκίσματα, ενώ νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, περφόρµερς, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες, παρουσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, δείχνοντας τη δουλειά τους στο κοινό.

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, ήταν ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχ. Κουρουτός, οι Αντιδήμαρχοι Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου, Οινοφύτων κ. Γιάννης Αναστασίου,  Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου και Τανάγρας κ. Κώστας Λαμψάνης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής και ο Αντιπρόεδρος κ. Διομήδης Δριχούτης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννης Γκίνης, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα Ελένη Ζαφειροπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κες Μαρία Νίκα και Λιάνα Κακάλια,  οι  κ. Ξενοφών Χαρίσης, Αντώνης Κανέλλος, Γιώργος Κόκκαλης, Γιώργος Χρήστου, Χρήστος Πέτρου, Χρήστος Σαμουρέλης, ο Πρόεδρος Σχηματαρίου κ. Σπύρος Βρούβας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα  Ελένη Γιαννακού,  η οποία με τη γλυκύτητά της φωνής της ζέστανε  τη βραδιά και έδωσε το σύνθημα για ένα ζωντανό, χριστουγεννιάτικο παιδικό πανηγύρι.

Το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στις σήμερα  & 29 Δεκεμβρίου στην πλατεία Σχηματαρίου από τις 16:30 μέχρι τις 20:30.

Αύριο το βράδυ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μουσική  συναυλία.