Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Νεκροταφείο αρχαιοελληνικών πλοίων ίσως «κρύβει» απαντήσεις

Το κλειδί του μυστηρίου της Κιβωτού του Νώε ίσως κρατά ένα απόκοσμο νεκροταφείο με δεκάδες ναυάγια αρχαιοελληνικών πλοίων, που εντοπίστηκαν στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, λένε επιστήμονες.

Ωκεανογράφοι εντόπισαν προ τριετίας το σημείο ανοικτά του Νεσεμπάρ της Βουλγαρίας και θεωρούν ότι ο βυθός εκεί μπορεί να αποδείξει κατά πόσον συνέβη πράγματι ο τρομακτικός κατακλυσμός που φέρεται σύμφωνα με τα γραφόμενα στην Παλαιά Διαθήκη να αφάνισε την ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια. Τα ναυάγια 60 αρχαιοελληνικών πλοίων κείτονται στο βυθό σε βάθος περίπου 300 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας σε μια περιοχή, που οι ειδικοί έχουν βαφτίσει «νεκρή ζώνη».

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα 60 καλοδιατηρημένα ναυάγια των αρχαιοελληνικών πλοίων παρέχουν στοιχεία για την προέλευση της ιστορίας του κατακλυσμού του Νώε.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα 60 καλοδιατηρημένα ναυάγια των αρχαιοελληνικών πλοίων παρέχουν στοιχεία για την προέλευση της ιστορίας του κατακλυσμού του Νώε / Φωτογραφία: Black Sea Map/EEF

Τα ναυάγια αυτά διατηρήθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση λόγω του μειωμένου οξυγόνου στο συγκεκριμένο βάθος με τον ξύλινο σκελετό τους σχεδόν ανέπαφο και σύμφωνα με το BBC μπορεί να κρύβουν απαντήσεις για την Κιβωτό του Νώε, που αναφέρει η Βίβλος. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές ο καταστροφικός κατακλυσμός πιθανότατα ξεκίνησε στη Μαύρη Θάλασσα πριν από 7.600 χρόνια. Στο βιβλίο τους με τίτλο «Ο Κατακλυσμός του Νώε», που κυκλοφόρησε το 2000, οι συγγραφείς Γουίλιαμ Ράιν και Γουόλτερ Πίτμαν υποστήριζαν ότι η Μαύρη Θάλασσα ήταν πριν από 20 χιλιετίες μια λίμνη γλυκού νερού, αποκλεισμένη από τη Μεσόγειο με μια λωρίδα γης που άρχισε να καταρρέει περί τα τέλη της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων. Το λιώσιμο των πάγων στους δύο πόλους της Γης οδήγησε στην άνοδο της στάθμης της Μεσογείου, με τα νερά της να σπάζουν το φράγμα προς τη Μαύρη Θάλασσα με ορμή 200 φορές μεγαλύτερη από εκείνη στους καταρράκτες του Νιαγάρα.
Οι ερευνητές του Black Sea Maritime Archaeology Project ευελπιστούν ότι τα υποβρύχια δείγματα εδάφους που ελήφθησαν από τον πυθμένα κοντά στο σημείο στο Νεσαμπάρ της Μαύρης Θάλασσας θα συμβάλουν στο να δοθούν απαντήσεις αναφορικά με τη θεωρία για τον Κατακλυσμό του Νώε. Εκείνο που ελπίζουν να ανακαλύψουν, όπως δήλωσε ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, ο καθηγητής Τζον Άνταμς, είναι κατά πόσον πράγματι σημειώθηκε ένα πλημμυρικό φαινόμενο με τους καταστροφικούς ρυθμούς που περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη ή αν η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έγινε πιο σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ
ΝΩΕ
ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ
ΝΑΥΑΓΙΑ
ΠΛΟΙΑ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/nayagia-arhaioellinikon-ploion-apantiseis-kiboto-toy-noe