Εντυπωσιακή η παρέλαση στο Σχηματάρι για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 αλλά και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου  γιορτάστηκαν, χθες, με κάθε λαμπρότητα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Τανάγρας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το Σχηματάρι, όπου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Γιώργος Ψυχογιός,  ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Τ. κ.κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής και Διομήδης Δριχούτης, ο Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ξενοφών Χαρίσης, Δημήτρης Σαμουρέλης και Αντώνης Κανέλλος, ο Πρόεδρος του  Τοπικού Συμβουλίου Σχηματαρίου κ. Σπύρος Βρούβας, ο Διοικητής της 114 Π.Μ. Σμήναρχος /Ιπτάμενος κ.  Γιώργος Κυριάκου και εκπρόσωποι των σχολείων,  των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων  της πόλης.

Στη συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στην Επανάσταση του 1821, στο Μνημείο Ηρώων,  όπου στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Διοικητής  της 114 Π.Μ, ο  Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Σχηματαρίου κα Ευμορφία Στεργίου.

Ακολούθησε μεγάλη μαθητική παρέλαση στην οδό Κουκουλέζα, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησε τις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος  σε αυτήν.