Ενωτικές κινήσεις Μητσοτάκη

14.1.2016

Θετικές χαρακτηρίζονται οι πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος.

Οκ. Μητσοτάκης τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά της ιεραρχίας του κόμματος βουλευτές οι οποίοι είχαν ταχθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δείχνοντας ότι θέλει να είναι ενωτικός και να χρησιμοποιήσει όλα τα ικανά στελέχη, χωρίς αποκλεισμούς.

Είναι μια στρατηγική την οποία ακολούθησε το 1997 και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με στόχο να αμβλύνει τις όποιες διαφωνίες υπήρχαν εντός του κόμματος.

Στην παρούσα φάση όμως ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά μικρός, οι εξελίξεις απρόβλεπτες, ενδεχομένως και ταχύτατες, με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να είναι υποχρεωμένος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να δείξει ενωτικά στοιχεία ώστε το κόμμα να είναι άμεσα έτοιμο για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού προηγηθεί σήμερα το πρωί η συνεδρίαση της ΚΟ της Ν.Δ. και συναντηθεί με τον συνυποψήφιο του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα προχωρήσει αύριο Παρασκευή στην ανακοίνωση των ονομάτων των δύο αντιπροέδρων.

Για τις θέσεις αυτές ακούγονται τα ονόματα του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κ. Χατζηδάκη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα οριστεί ο πρόεδρος της επιτροπής συνεδρίου το οποίο θα συντομευτεί για τον Μάρτιο ή αρχές Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου αναμένεται να είναι ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.