Ενόργανη: Ανατριχιαστική μαρτυρία πρώην αθλήτριας-“Ο προπονητής μας έβαζε να χτυπάμε άλλα κορίτσια”

Η Θεανώ Βαρβέλη περιέγραψε τις κακοποιητικές σκηνές τις οποίες έζησε η ίδια και συναθλήτριες της στην ενόργανη γυμναστική

Σκηνές με πολύ ξύλο , εξευτελισμούς και σκληρή ψυχολογική κακοποίηση στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής περιέγραψε μιλώντας στον Real Fm 107.1 η πρώην αθλήτρια Θεανώ Βαρβέλη.

Περιγράφοντας τις κακοποιητικές σκηνές τις οποίες έζησε τόσο η ίδια όσο και άλλες συναθλήτριες της, οι οποίες έφταναν μάλιστα και στο σημείο να υποχρεώνονται αθλήτριες να ουρούν στα χέρια τους απο την προπονήτρια τους, ευχήθηκε να μην είχε μπει ποτέ στο αγωνιστικό τμήμα της ενόργανης γυμναστικής.

“Μια συναθλήτρια μου, την είχε βάλει ανάμεσα σε δύο πάγκους, το κεφάλι και τα πόδια της και της λέει θα μείνεις εκεί σανίδα. Κάποια στιγμή, φυσικά, άρχισε να κουράζεται,να “ρίχνει” τη λεκάνη της. Τη χτυπούσε μία στη μέση και μία στην κοιλιά και της ούρλιαζε να μείνει “σανίδα”. Ούρλιαζε. Το έκανε με τέτοια αγριότητα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Ο προπονητής μου, έβαζε κάποιες συναθλήτριές μας κι εμάς τις ίδιες να χτυπάμε με δύναμη τα χέρια των άλλων παιδιών. Αντί να μας δείρει αυτός, έλεγε “α, σήμερα θα σας δείρει η Θεανώ, απλώστε χέρια, πάμε Θεανώ”. Εγώ χτυπούσα, όχι με δύναμη, γιατί φυσικά δεν ήθελα να το κάνω και μου’ λεγε πιο δυνατά, πιο δυνατά, μέχρι να ικανοποιηθεί και να πει “εντάξει, πάμε στο επόμενο χέρι”.

Η Θεανώ Βαρβέλη, είναι μια από τις 22 αθλήτριες που συνυπέγραψαν τη γνωστή επιστολή προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν την εξυγίανση στο άθλημα τους από την σκληρότητα και την κακοποίηση. “Είμαι σίγουρη ότι αυτά συνεχίζονται και σήμερα στην ενόργανη και αυτό πρέπει να αλλάξει”.

thetoc.gr