Εξαγριωμένος άνεργος χτύπησε υπάλληλο του ΟΑΕΔ στην Πλατεία Αττικής

Ένας εξαγριωμένος πολίτης επιτέθηκε σε υπάλληλο του ΟΑΕΔ και του έσπασε τον ώμο, όταν ο υπάλληλος του ζήτησε να προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά εγγραφής. Μάλιστα το χτύπημα ήταν τέτοιο, που ο υπάλληλος πιθανόν να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό καταγγέλλουν συνεχή περιστατικά βίας σε βάρος υπαλλήλων και καλούν τη Διοίκηση να παρέμβει.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει «άλλο ένα περιστατικό άσκησης βίας σε υπάλληλο του Οργανισμού».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «…σημειώθηκε 25/9/2017 σε Υπηρεσία μας και συγκεκριμένα στο ΚΠΑ πλατείας Αττικής. Εξαγριωμένος πολίτης επιτέθηκε σε συνάδελφο επειδή του ζήτησε να προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά εγγραφής, όπως ορίζουν οι εγκύκλιοι του Οργανισμού!

Ο συνάδελφος υπέστη κάταγμα στον ώμο με ενδεχόμενο υποβολής σε χειρουργική επέμβαση! Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων περιστατικών άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας, ως αποτέλεσμα ενός αποδομημένου κοινωνικού ιστού, όπου οι δημόσιοι Υπάλληλοι θεωρούνται συλλήβδην ένοχοι, πολλές φορές δε, αντιμετωπίζονται από τους συναλλασσόμενους πολίτες ως νομοθέτες. Ειδικά στον Οργανισμό μας οι υπάλληλοι αισθάνονται απροστάτευτοι.

Καλούμε τη Διοίκηση να αντιμετωπίσει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα. Η επόμενη περίοδος είναι μια περίοδος έντασης από πλευράς υποδοχής ανέργων και καθώς το προσωπικό είναι ελάχιστο οι εντάσεις θα είναι καθημερινές.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Συνάδελφο και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό και κάθε άλλο περιστατικό άσκησης βίας».