Εξαιρετικές ερμηνείες στην παράσταση «Φιλική Εταιρεία» στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού

Η ιστορία της οργάνωσης του αγώνα στην Οδησσό ξαναζωντάνεψε, το βράδυ της Δευτέρας 1ης Αυγούστου, στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού, κατά την παρουσία της θεατρικής παράστασης «Φιλική Εταιρία».

Μια παράσταση που ξεδίπλωσε τις αγωνίες των φιλικών από το 1814 μέχρι το 1822, αλλά και το τέλος των αγωνιστών του ΄21 που πέθαναν ξεχασμένοι από την πατρίδα πάμφτωχοι ενώ είχαν αφιερώσει τη ζωή τους και τις περιουσίες τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών εξαιρετικές, όπως και η σκηνοθεσία και τα  σκηνικά, όπου μας ταξίδεψαν στην ατμόσφαιρα της  εποχής  στην Οδησσό,  σε μια περίοδο μάλιστα, όπου η πόλη έχει μετατραπεί σε  ερείπια εξαιτίας του πολέμου.

Πάντως άφησε πίσω μια έκδηλη απογοήτευση και πικρία γιατί αυτή η Χώρα φροντίζει πάντα να σκοτώνει τα παιδιά της και όσους αγωνίζονται για αυτή.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αγγ. Καλύβας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρ. Κούτσουρης, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γαβριήλ, ο Τοπικός Σύμβουλος Σκάλας Ωρωπού Δημ. Μπαρδάκας και πλήθος κόσμου οι οποίοι στο τέλος της παράστασης καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς.

Η παράσταση ήταν συνδιοργάνωση του ΝΠΔΔ  με την Περιφέρεια Αττικής.