Εξαιρετική η εκδήλωση για την κοπή πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Πέτρου Φιλίππου και του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση.

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργος Παναγόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο το οποίο επιτελείται, με κύριους άξονες την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την στήριξη των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα ο  κ. Παναγόπουλος ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία απέκτησε έξι νέα μέλη-Συλλόγους  φτάνοντας συνολικά τα  43. Ένας  εκ των νέων έξι μελών είναι ο Σύλλογος ΑμεΑ Βορειοανατολικής Αττικής “Δύναμη Ζωής”, όπου πρόεδρος είναι ο κ. Μ. Μούρτος, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση και εξέφρασε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες στη ζωή των ατόμων με αναπηρία. Η προσθήκη του συλλόγου αυτού   δίνει μια νέα πιο σημαντική  διάσταση στο έργο της Ομοσπονδίας. Αποκτά  πιο ανθρώπινο, κοινωνικό πρόσωπο, άρα και πιο διευρυμένες ευθύνες απέναντι στις ευπαθείς  ομάδες του πληθυσμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου, αφού εξέφρασε τις ευχές του, αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και τόνισε την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών, μετά από τις συνεχείς οχλήσεις και συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση. Εξήρε το πολύτιμο έργο της Ο.Σ.Ω. και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Μια ευχάριστη ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης, καθώς εξήγγειλε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος JET SKI RAID 2018, στον Κάλαμο Δήμου Ωρωπού, μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι αγώνες, οι οποίοι έχουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, από 3 έως 10 του μήνα, στον Κάλαμο και αναμένεται να μετάσχουν αθλητές από 50 χώρες.

Δεν έλειψαν όμως και οι εκπλήξεις, καθώς αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του πρώην Δημάρχου Ωρωπού κ. Γιάννη Οικονομάκου, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί σε δημοτικά θέματα που όξυναν την πολιτική του αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή. Στο σημείο αυτό ο κ. Γ. Παναγόπουλος, με την ευγένεια που τον διακατέχει, κατάφερε να κρατήσει σε χαμηλούς τόνους τις αντιδράσεις και να συνεχιστεί κανονικά η ροή της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Άννα Στεργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Βελτανιώτης και  Κ. Δέδες, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω. κ. Ανδρέας Θεοδώρου, ο Επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας»  κ. Γ. Γιασημάκης και της «Συνεργασίας Πολιτών» κ. Παναγιώτης Χασιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Π. Πέππας, Αγγ. Χατζηιωάννου καθώς και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Γαζβινιάν. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων Παλατίων κ. Θεοφάνης Καζαμίας και Σκάλας Ωρωπού κ. Γιάννης Φαφούτης, οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Ωρωπού κ. Θ. Γιουρούκος και Χαλκουτσίου κ. Παρμακλής,  όλοι οι Πρόεδροι των Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, η Πρόεδρος του Πνευματικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κα Βάσω Βλάχου, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.