Εξαιρετική η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη στην παρουσίαση του βιβλίου της “Αστέρια στην άμμο” στο “Μολύβι” στη Σκάλα Ωρωπού

Γεννήθηκε με την μυρωδιά του χαρτιού, ανάμεσα σε δεκάδες βιβλία, από φιλολογική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Νικόλαος ίδρυσε τις εκδόσεις Ρώσση και  παππούς της ήταν ο γνωστός συγγραφέας και φιλόλογος Ιωάννης Ρώσσης.

Ο λόγος για την πολυγραφότατη συγγραφέα κα Ρένα Ρώσση- Ζαΐρη, η οποία το Σάββατο 16 Ιουνίου, παρουσίασε στο Βιβλιοπωλείο «Μολύβι», στη Σκάλα Ωρωπού,  το τελευταίο της βιβλίο «Αστέρια στην άμμο» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το οποίο ήδη έχει γίνει Best Seller.

Η κα Ρώσση- Ζαΐρη, ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές της ζωής της. Στιγμές οικογενειακές που αφορούσαν αλλά και στιγμές που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη της μέσα από την εκδοτική παρουσία του πατέρα της και την φιλολογική δράση του παππού της. Στιγμές από την πλούσια προσωπική της συγγραφική δράση την έμφυτη ανάγκη να γράψει και να εκθέσει τις σκέψεις της. Στιγμές από την εκπαιδευτική της πορεία, καθώς κατά το παρελθόν έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και έχει γράψει πάνω από 150 βιβλία για παιδιά.

Οι σχέσεις της με τα παιδιά μοναδική, όσο και συναρπαστική. Σχέση ζωής με έναν κόσμο μαγευτικό που σε συνεπαίρνει και σε κάνει να νιώθεις πάντα παιδί.  Να ονειρεύεσαι.

Γυναίκα με γνώση, καταξιωμένη χωρίς κόμπλεξ ανοιχτή και δεκτική με τους αναγνώστες της, σου δημιουργεί μια άνεση και οικειότητα που κάνει ευχάριστη τη συνομιλία μαζί της. Ερεθίζει τη σκέψη σου και προκαλεί να θέσεις ερωτήσεις για την συγγραφική της πορεία.

Αν και πολύ νέα ακόμα για γιαγιά, με τέσσερα εγγόνια, νοιώθει τη ζωντάνια της ζωής μέσα από τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και τα βιβλία της. Στέλνει  τα δικά της μηνύματα από τη δική της οπτική γωνία.

Το τελευταίο της μυθιστόρημα  «Αστέρια στην άμμο», μια αληθινή ιστορία ζωής, αναφέρεται στα λάθη των γονιών που φορτώνονται τα παιδιά. Ένα μυθιστόρημα που λούζεται στο φως και φωνάζει δυνατά το όνομα της αγάπης, από το Α έως το Ω. Για να μην αφήσει τα όνειρα να κοιμηθούν, για να ξυπνήσει τις ελπίδες. Ένα βιβλίο που συναρπάζει με τη πλοκή του, τη γλαφυρότητα της γραφής του, από μια  συγγραφέα που χειρίζεται με άνεση και μαεστρία  την γλώσσα αφήνοντας τον αναγνώστη να ταξιδέψει σε δικές τους στιγμές να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του και να προβληματιστεί

Η συγγραφέας μετά την παρουσίαση του βιβλίου της δέχτηκε και απάντησε σε ερωτήσεις του αναγνωστικού κοινού, που γέμισε το χώρο του βιβλιοπωλείου «Μολύβι», για να έχει αυτή την προσωπική επαφή με την κα Ρένα Ρώσση Ζαΐρη, η οποία και υπέγραψε το βιβλίο της.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω. και παρέστη η υπεύθυνη κα Σουλτάνα Μαμμή, άνθρωποι των γραμμάτων και φίλοι του καλού βιβλίου.