Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που ρήμαζε περιοχές του Δήμου Ωρωπού

Νέα επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού που εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικείες του Δήμου Ωρωπού και της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα άνδρες της ΔΙΑΣ συνέλαβαν τρία άτομα εγκληματικής οργάνωσης τα οποία τις μεσημβρινές ώρες της 6-6-2023, λίγο μετά την τέλεση κλοπής από οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στις Αφίδνες, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 3 ημεδαποί, 56, 21 και 20 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αφού έκριναν ύποπτο το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι κατηγορούμενοι στην Κηφισιά, τους κάλεσαν σε έλεγχο.

Οι κατηγορούμενοι δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και ανέπτυξαν ταχύτητα, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν και να τους ακινητοποιούν λίγο αργότερα στη Γέφυρα Καλυφτάκη. Κατά την σύλληψή τους εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

πλήθος κοσμημάτων,

-8- ρολόγια χειρός,

-2- κάμερες,

-2- φιάλες ποτών,

-2- αρώματα και

ζεύγος ακουστικών, πολυεργαλείο, γάντια, 2- καπέλα και 3- κινητά τηλέφωνα.

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ ακολούθως τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, όπου διαπιστώθηκε ότι τα αντικείμενα είχαν κλαπεί νωρίτερα την ίδια μέρα από την οικία στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Ακόμη, μέρος των κλοπιμαίων απορρίφθηκε από το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι διαρκούσης της καταδίωξης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί συνολικά -10- περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Ωρωπό, Καπανδρίτι και Νέα Μάκρη. Η συνολική λεία των δραστών αποτιμάται στις 170 χιλιάδες ευρώ.

Μεταξύ  των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν ήταν και η περίπτωση της κλοπής που είχε καταγγείλει ο π. Σπυρίδων Εφημέριος  στον Ενοριακό Ναό Αγίας Μαρίνας, Χωριού Ωρωπού

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Η δράση του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού υπό τη Διοίκηση του Αστυνόμου Αλέξανδρου Ξαρχουλάκου είναι αξιοσημείωτη. Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό ανδρών για τον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Αττικής εν τούτοις η μεθοδική δουλεία, η αποτελεσματικότητα  και η άριστη συνεργασία των ανδρών  έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Καθημερινά  εξαρθρώνονται εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.  Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης 4 μεγάλες πολυμελείς εγκληματικές ομάδες ΡΟΜΑ για κλοπές που είχαν γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων όλων των περιοχών του Δήμου Ωρωπού  με την εξιχνίαση των υποθέσεων να ξεπερνούν τις 200. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και παράλληλα στέλνεται σαφές μήνυμα στους επίδοξους κακοποιούς ότι ο Δήμος Ωρωπού δεν είναι ξέφραγο αμπέλι,