­Εξαρθρώθηκε η σπείρα που έκλεβε Εκκλησίες στο Δήμο Ωρωπού

Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Ωρωπού η εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στους Ιερούς Ναούς του Δήμου Ωρωπού.

Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει για τη σπείρα που είχε ρημάξει τα παγκάρια των Εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωρωπού, κυριολεκτικά δίχως ιερό και όσιο και είχαμε επισημάνει τη βεβαιότητά μας ότι το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού θα έκανε πάλι τη δουλειά του.

Κλοπή στην Αγ. Μαρίνα Ωρωπού-Κατά συρροή «χτυπήματα» σε Εκκλησίες του Δήμου Ωρωπού

Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ωρωπού δεν διέψευσαν τις προσδοκίες όλων μας και για ακόμα μια φορά κατάφεραν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνουν και αυτή την υπόθεση.

Πρόκειται για ένα νεαρό ζευγάρι Ελλήνων 21 και 19 ετών, οι οποίοι σαν άλλοι Μπόνι και Κλάιντ, εδώ και ένα μήνα πήγαιναν με ένα σκούρο DAEWOO MATIZ σε Εκκλησίες του  Δήμου Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό να αφαιρέσουν τα χρήματα από το παγκάρι. Μάλιστα ακόμα και όταν κινούσαν τις υποψίες των περίοικων με την παρουσία τους κοντά στις εκκλησίες, εκείνοι δε δίσταζαν να έρθουν σε προσωπικές στιγμές προκειμένου να ξεγελάσουν για τις πραγματικές προθέσεις τους και έτσι να μπορέσουν να διαφύγουν.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τους άνδρες της Ασφάλειας Ωρωπού οι οποίοι κατάφεραν να συλλέξουν τα στοιχεία που ήθελαν, να τους ταυτοποιήσουν και να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους. Από εκείνη τη στιγμή ήταν ζήτημα χρόνου η σύλληψή τους η οποία δεν άργησε να γίνει. Σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τ.Α. Λειβαδιάς το «δίδυμο» συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου 2021 επ αυτοφώρω για απόπειρα κλοπής σε εκκλησία της περιοχής της Λειβαδιάς. Εξιχνιάστηκαν από το Τ.Α. Ωρωπού 10 περιπτώσεις κλοπών σε εκκλησίες στο Δήμο Ωρωπού και άλλη μία στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, που με τις συντονισμένες και μεθοδευμένες επιχειρήσεις τους κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες και να δώσουν και πάλι μια γροθιά στην εγκληματικότητα που μαστίζει την περιοχή μας και όχι μόνο.