Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών από την Ασφάλεια Ωρωπού

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις κυρίως σε εξοχικές κατοικίες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, κυρίως στις περιοχές του Ωρωπού, της Νέας Πολιτείας, του Συκαμίνου, της Μαλακάσας, του Αυλώνα αλλά και στις γύρω περιοχές.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (6 Ιουνίου 2018), σε περιοχές των Αθηνών και του Ωρωπού, συνελήφθησαν συνολικά (4) αλλοδαποί, ηλικίας από 39 έως 61 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον (60) περιπτώσεις κλοπών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Για το χειρισμό της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ εξετάστηκε η περιπτωσιολογία των κλοπών που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, από τον Σεπτέμβριο του 2017.

  

Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η “de facto” μεθοδολογία δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς διακριβώθηκε ότι επέλεγαν ως «στόχους» εξοχικές κατοικίες και αποθήκες, σε τοποθεσίες κοντά σε κεντρικές οδούς με εύκολη πρόσβαση στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στις οποίες εισέρχονταν μετά από διάρρηξη των θυρών η των παραθύρων.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε (4) οικίες και (2) αποθήκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρικά εργαλεία, ποδήλατα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, ρουχισμός οικιακός εξοπλισμός, κ.λπ.

 

Επιπλέον κατασχέθηκαν (2) Ι.Χ. φορτηγά, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη μεταφορά των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για μια ακόμη  επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Καλάμου το οποίο καθημερινά δίνει τη δική του μάχη για την πάταξη του κοινού εγκλήματος σε μια περιοχή του Δήμου Ωρωπού με θετικά αποτελέσματα. Στόχος των ανδρών του Τμήματος είναι να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στου πολίτες σε μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες και τεράστια σε έκταση.