Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ

15.4.2016

Στη χώρα του παραλόγου και της φαιδράς πορτοκαλέας ότι κι αν συμβεί σε πολιτικό επίπεδο είναι απόλυτα λογικό κι εναρμονισμένο με την πραγματικότητα.

Η χώρα πάει στο γκρεμό και η κυβέρνηση θα «ξεριζώσει»… τη διαπλοκή με Εξεταστικές Επιτροπές.

Την ώρα κατά την οποία η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκεται στον αέρα, στην Ουάσιγκτον διεξάγονται κρίσιμες συνομιλίες και ο Ομπάμα με την Μέρκελ αναζητούν λύσεις στο αδιέξοδο με το χρέος και το προσφυγικό για να μην οδηγηθεί η Ελλάδα στο Grexit, το δημοσιονομικό να πνίγει το οικονομικό επιτελείο και τους πολίτες να οδηγούνται στην φτωχοποίηση, η κυβέρνηση επέλεξε να επιστρέψει στη λαϊκίστικη τακτική της να «ξεριζώσει» τη διαπλοκή.

Σήμερα, το πρωί,  στην Ολομέλεια της, στη Βουλή, διεξάγεται η συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μείζον θέμα το οποίο θα λύσει όλα τα προβλήματα της κοινωνίας. Σίγουρα σωστή επικοινωνιακή ντρίπλα για αδαείς κι όσους ακόμη ζουν το όνειρο της πρώτης και δεύτερης κυβέρνησης της αριστεράς όπως κάποτε την ουτοπία του Αν Παπανδρέου περί σοσιαλισμού.

Ο πρωθυπουργός, που επέστρεψε τα ξημερώματα από τις Βρυξέλλες, έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές του για το ζήτημα της αξιολόγησης, πρόκειται να ενημερώσει τη Βουλή για το αποτέλεσμα των συνομιλιών που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, αναμένεται να αδράξει την ευκαιρία να εξαπολύσει νέες βολές κατά του ΔΝΤ και των πιέσεων για τη λήψη σκληρότερων μέτρων.

Στο σημείο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για τα δύο νομοσχέδια (για το ασφαλιστικό και το φορολογικό) που η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει στη Βουλή σύντομα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για το ζήτημα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης και όπως αναμένεται θα εξαπολύσει επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση αναμένεται σε υψηλούς τόνους, καθώς όπως είναι αναμενόμενο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αντεπιτεθούν, κυρίως για την κατάσταση της οικονομίας, βάζοντας στο επίκεντρο το ανοιχτό μέτωπο της αξιολόγησης και τις επιπτώσεις του.