Εξιχνιάστηκε έγκλημα μετά 18 χρόνια στη Πέλλα

 9.2.2016

Ειδικά συσταθείσα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνίασε υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 23χρονου, η οποία έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 1998.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επανεξέτασης εκκρεμών υποθέσεων από αστυνομικούς που αποτελούν την ανωτέρω ομάδα, η οποία επαναξιολογεί το συλλεχθέν προανακριτικό υλικό και αξιοποιεί τα υπάρχοντα ευρήματα με νέες και σύγχρονες τεχνολογικές – εργαστηριακές μεθόδους έρευνας που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη της προαναφερόμενης ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για 53χρονο (σήμερα) ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Έδεσσας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και «Παράνομη οπλοχρησία».

Υπενθυμίζεται ότι, την 12-01-1998, βρέθηκε η σωρός του 23χρονου, σε δασική περιοχή της Πέλλας, φέρων τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον, ο δράστης, προκειμένου να δυσχεράνει τις αστυνομικές έρευνες, ως προς την ταυτοποίηση της ταυτότητας του θύματος, προσπάθησε να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά αυτού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Έδεσσας.